GTS Central Europe (GTS CE) a finalizat preluarea companiei Datek, aceasta urmând să fie integrată în GTS Telecom, filiala din România a operatorului alternativ de telecomunicaţii, noua entitate urmând să aibă afaceri cumulate de peste 25 milioane euro.

Înfiinţată în 1994, Datek activează pe piaţa românească de telecomunicaţii şi în domenii conexe acesteia, cum ar fi transmisii date, dezvoltare infrastructură şi integrare sisteme IT, şi are un portofoliu de peste 200 de clienţi companii.

„Achiziţia Datek reprezintă un pas important prin care ne întărim poziţia competitivă la nivel regional, nu numai în România”, a declarat, într-o conferinţă de presă, Adam Sawicki, directorul executiv al GTS CE.

GTS Telecom a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de 19,7 milioane de euro şi un profit operaţional (EBITDA) de 5,2 milioane de euro. Compania are în prezent 115 angajaţi, la care se adaugă prin procesul de integrare alţi 105 angajaţi ai Datek.

GTS CE are peste 1.300 de angajaţi şi a atins o cifră de afaceri de 384,5 milioane de euro în 2009, în scădere faţă de nivelul de 436 milioane de euro atins în anul precedent, si un profit operaţional (EBITDA) de 86 milioane de euro. Compania are operaţiuni în Cehia, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria.

SURSA: Mediafax