Sute de grupuri de pe Facebook au fost atacate, luni,  de către o organizaţie numită „Control Your Info” care nu are intenţii criminale, ci vrea doar să atragă atenţia reprezentaţilor Facebook în privinţa administrării grupurilor.

Organizaţia „Control Your Info” a preluat, luni,  controlul câtorva sute de grupuri Facebook pentru a atrage atenţia oficialilor  companiei.

„Bună ziua, vă anunţăm că am deturnat oficial grupul tău de Facebook. Acest lucru înseamnă că noi controlam o anumită parte a informaţiilor tale de pe Facebook. Dacă am vrea, am putea deteriora grav imaginea ta”, este mesajul pe care l-au putut citi, ieri, utilizatorii de Facebook.

Grupurile de pe cea mai populară reţea de socializare din lume aveau iniţial administratori, acum însă oricine poate administra un grup şi poate vedea informaţiile personale ale membrilor. Organizaţia consideră că modul în care Facebook a ales să trateze grupurile este o greşeală majoră şi vrea să atragă atenţia tuturor.

„Dorim ca oamenii să acorde securităţii vieţii online aceeaşi importanţă pe care o acordă în viaţa reală”, potrivit lui Janis Roukkos, de la „Control Your Info”.

Organizaţia nu va face nicio modificare în  grupurile atacate, iar acestea vor putea fi accesate din nou până la sfârşitul acestei săptămâni. Reprezentanţii Facebook nu au comentat.

SURSA: CNET

Te-ar putea interesa și: