„Schimbarea numelui companiei companiei este parte a strategiei de dezvoltare a brandului KazMunayGas, dar şi de valorificare a activităţilor sale. Brandul „umbrelă" este o condiţie prealabilă pentru consolidarea poziţiei pe piaţă a grupului de firme sub marca KMG, atât în România, cât şi pentru omtrarea cu succes pe alte pieţe externe", a declarat, în comunicat, Zhannat Tussupbekov, CEO KazMunayGas Internațional.

În ceea ce privește sectorul de retail, acționarii companiei au decis să păstreze brandul Rompetrol la benzinării. “Acesta este un brand puternic atât pe plan local, cât și internațional. Schimbarea identității vizuale în acordul cu noul nume în Europa și în regiunea Mării Negre va avea loc treptat, având în vedere că acum compania operează peste 700 de benzinării în șapte țări”, se mai precizează în comunicat.

Recent, compania a finalizat procesul de dezvoltare a unui nou concept de benzinării, prima stație sub noul concept fiind inaugurată în luna august a anului trecut. “Pentru a asigura loialitatea clienților și pentru susținerea investițiilor alocate pentru dezvoltarea noii identițări vizuale a stațiilor, compania va continua să opreze sub marca Rompetrol”, se menționează în sursa citată.

În luna august 2007, KazMunayGas (companie petrolieră controlată de statul kazah) a semnat un acord de achiziţie de acţiuni cu Rompetrol Holding SA (Elveţia) pentru 75% din titlurile companiei olandeze The Rompetrol Group. Ulterior, omul de afaceri Dinu Patriciu a vândut participaţia de 25% pe care o mai deţinea la Rompetrol Group către compania KazMunayGas /KMG/, care a ajuns să controleze în totalitate grupul Rompetrol.

KazMunayGas – compania naţională de petrol şi gaze din Kazakhstan – îşi desfăşoară activitatea în 12 ţări, cu majoritatea activelor şi operaţiunilor în Franţa, România, Spania şi Sud-Estul Europei. Grupul este implicat în activităţi de rafinare, marketing şi trading, dar şi în operaţiuni adiţionale – explorare şi producţie, servicii petroliere, EPCM, transport etc.

Compania Rompetrol Rafinare operează rafinăriile Petromidia Năvodari şi Vega Ploieşti. Rafinăria Petromidia reprezintă peste 40% din capacitatea de rafinare a României.