Cu atât mai mult când vine vorba de bucătăria tradițională grecească, unde celebra musaca nu s-ar putea face fără cartofi. Se pare că grecii au chiar un secret pentru a prepara cartofii copți, pe care îl dezvăluie site-ul Insider.

Acești cartofi copți în stil grecesc se pregătesc la aproape orice masă tradițională, pe lângă puiul prăjit. Cartofii pregătiți astfel sunt foarte cremoși și reconfortanți. Așa că, ținând cont că vara e deja aici și ne duce cu gândul la vacanță și la minunatele plaje din Grecia, poate că a venit momentul să încercăm această rețetă specială.

Cartofii făcuți astfel arată senzațional pe farfurie și au o aromă grozavă. Condimentele folosite adaugă profunzime, în timp ce lămâia încântă papilele gustative. În plus, sunt crocanți la exterior, dar moi și pufoși la interior.

Pentru a face această rețetă împărtășită de Insider este nevoie de:

  • 3 sau 4 cartofi mari
  • o lămâie
  • 4 linguri de unt
  • o lingură de oregano uscat
  • ½ lingură sare
  • piper negru proaspăt măcinat

Cum se pregătește această rețetă?

Pentru început, curățați cartofii și spălați-i. După ce au fost curățați, este timpul să-i tăiați. Există o tehnică rapidă pentru a tăia cartofii.

Mai întâi, tăiați cartoful în jumătate pe lungime și apoi tăiați fiecare jumătate în cubulețe de aceeași dimensiune. După care a venit momentul să-i așezați într-o tavă de copt.

Turnați aproximativ o jumătate de cană de apă peste cartofi. Apa ajută să nu se lipească cartofii de tavă. Este ideal să turnați suficientă apă, astfel încât să existe un strat mic în partea de jos a tăvii.

Puteți să înlocuiți apa cu supă de pui

Dacă vreți un plus de aromă, puteți să înlocuiți apa cu supă concentrată de pui.

Apoi stoarceți zeama de la o lămâie, eventual de la o lămâie și jumătate, și turnați-o peste cartofi. Preparatul este aproape gata! Nu uitați să condimentați cu sare, piper și oregano. În final, tăiați untul în cubulețe și așezați-le deasupra cartofilor.

De obicei, se țin la cuptorul cu convecție, timp de aproximativ o oră și jumătate, la 180 de grade Celsius. Acest timp și temperatură vor funcționa și dacă doriți să așezați lângă cartofi și un pui.

Verificați cartofii la fiecare 30 de minute

Verificați cartofii la fiecare 30 de minute. Dacă vi se pare că sunt uscați, este bine să mai adăugați puțină apă în tavă.

Cartofii ar trebui să iasă foarte crocanți și aurii. Dacă pregătiți acești cartofi pentru o cină, îi puteți face din timp.

Nu e nevoie decât să-i mai băgați puțin la cuptor, pentru câteva minute, pentru a-i încălzi înainte de a-i servi.