Autoritățile unei insule din Grecia, care a rămas cu doar 24 de locuitori rezidenți sunt dispuși să plătească pentru cei interesați să se stabilească aici. Insula Antikythera este amplasată în apropiere de Creta, la 45 de minute de zbor de Atena, însă nu este vizitată prea des de turiști pentru că nu are acces facil la plaje.

Familiile care doresc să se stabileasca pe insulă vor primi până la 500 de euro pe lună din partea bisericii și adminstrației locale. Pe lângă această sumă de bani li se oferă mâncare, teren și locuri de muncă la ferme, în construcții sau pe vase de pescuit.

Deși oferta este una generoasă nu au existat mulți doritori mai ales că există o condiție: oferta este valabilă doar pentru familiile tinere cu cel puțin trei copii. Doar 15 familii si-au exprimat dorința de a se muta pe insulă în ciuda anunțului autorităților care a ajuns și în presa internațională.

Insula beneficiază de electricitate, internet, telefonie dar nu există magazine și benzinării iar feribotul ajunge destul de rar din cauza vremii capricioase.