Concluziile unui nou studiu subliniază cât de important este să facem exact ceea ce sugerează indicațiile din prospectul medicamentelor, a modului în care trebuie administrate.

Studiul publicat de Saudi Pharmaceutical Journal a analizat efectele consumului unor alte băuturi pentru a lua medicamentele în „forme de dozare solide orale” (pastile, capsule sau tablete).

Analizând cinci mărci de medicamente eliberate fără prescripție medicală, toate indicate pentru ameliorarea durerii, inflamației sau alergiilor, studiul a concluzionat: „Băuturile testate NU ar trebui utilizate ca înlocuitori ai apei când se iau medicamente”, potrivit eatthis.

Acest lucru se datorează faptului că, în aproape toate cazurile, aceste băuturi au crescut semnificativ timpul de dezintegrare a medicamentelor, ceea ce poate determina dizolvarea medicamentului. Acest lucru poate avea un impact asupra eficacității sale în ameliorarea simptomelor și, eventual, a altor probleme.

Cafeaua

Nu numai că aceasta conține compuși puternici și cofeină care ar putea provoca interacțiuni medicamentoase, dar băuturile fierbinți, precum cafeaua, pot schimba chimia și timpul de dezintegrare a unui medicament.

Sucul de portocale

Sucul de portocale pare pentru mulți varinta ideală atunci când iau o pastilă. StudiuL a descoperit că sucul de portocale e una dintre principalele băuturi care a afectat eliberarea temporizată a unui medicament comparabil cu Tylenol.

Coca Cola

A fost o băutură care a afectat dezintegrarea majorității medicamentelor analizate in studiu, cu excepția unuia destinat tratamentului simptomelor alergice.

Băuturile energizante

Au fost, de asemenea, printre băuturile despre care cercetătorii spun că ar trebui să nu le luați în considerare dacă luați aceste medicamente. De asemenea, consumul de multe băuturi energizante poate fi extrem de nociv pentru sănătate.