Dar, cu cât aștepți mai mult să speli teancul de rufe cu atât poate fi mai costisitor. Acest lucru poate depinde de o varietate de factori, cum ar fi clima și consumul de energie.

Greșeala pe care mulți o fac când folosesc mașina de spălat

Cel mai prost moment al zilei pentru spălatul rufelor. S-ar putea să vă surprindă, dar se pare că există un moment nepotrivit al zilei pentru a spăla rufele, Potrivit lui Peter Holevich, expert în curățenie la Fantastic Services, cel mai prost moment pentru a spăla rufele este în timpul orelor de vârf al consumului de energie, de obicei între orele 16:00 și 21:00, scrie The Spruce.

De obicei, acesta este momentul în care majoritatea gospodăriilor își folosesc electrocasnicele, încălzirea sau aerul condiționat și iluminatul simultan – așadar, cererea de energie este mare. Pornirea mașinii de spălat sau a uscătorului de rufe în acest interval orar poate duce la facturi mai mari la utilități pe termen lung.

Facturile mai mari la utilități nu sunt singurul motiv pentru care nu ar trebui săă spălați rufele seara: mașinile de spălat ar putea fi mai puțin eficiente în acest interval orar.

Hainele nu se vor usca complet

”Dacă uscați rufele afară, într-un climat mai rece sau mai umed, hainele nu se vor usca complet și pot dezvolta un miros de mucegai”, spune Holevich.

Potrivit lui Holevich, multe mașini de spălat și uscătoare moderne ajustează performanța ciclului de spălare în funcție de tensiunea de intrare și de temperatura apei. Așadar, dacă folosiți mașinile de spălat în orele de vârf, tensiunea fluctuantă ar putea afecta cât de bine sun clătite și uscate hainele.

Cel mai bun moment al zilei pentru spălatul rufelor

Și pentru eficiență energetică, și pentru rezultate mai bune, Holevich recomandă să spălați rufele dimineața, deoarece temperaturile sunt de obicei moderate, umiditatea este mai scăzută, iar consumul de energie electrică este încă relativ mic.

„Dacă folosiți panouri solare sau uscați rufele pe sârmă, în aer liber, amiaza poate fi și mai bună datorită luminii solare mai puternice și a unei circulații mai bune a aerului”, spune Holevich.