Dacă vreți să profitați la maximum de masa de dimineață și nu doriți să reduceți nutrienții proveniți din ouă, există o metodă de preparare de care trebiuie sa vă țineți departe pentru a oferi corpului cele mai bune șanse de a pierde în greutate.

În mod obișnuit, alimentele prăjite devin o amenințare pentru dietă, anulând în același timp mulți dintre nutrienții valoroși. Având în vedere acest lucru, ouăle foarte prăjite, în special în unt, trebuie eliminate din dietă, dacă doriți să profitați de fapt de beneficiile micului dejun.

Greșeala pe care o face toată lumea

„Adăugarea de grăsimi saturate nu numai că adaugă calorii semnificative în tigaia cu ouă. Acest tip de grăsime este, de asemenea, legat de un risc crescut de boli de inimă și accidente vasculare cerebrale”, avertizează medicul Carrie Gabriel.

„Prăjirea ouălor în orice ulei, la căldură ridicată, oxidează uleiurile. Când consumi uleiuri oxidate, asta poate declanșa inflamații în organism ”, spune Gabriel.

Asta nu înseamnă că toate uleiurile sunt în afara limitelor. „Dacă doriți să prăjiți ouăle într-un mod mai sănătos, folosiți un ulei mononesaturat, cum ar fi uleiul de avocado, care are un punct de fum ridicat sau folosiți un spray de gătit”, spune Gabriel.

O altă greșeală de care trebuie să ții cont este să gătești prea mult ouăle. „Gătirea excesivă a oricărui lucru, inclusiv a ouălor, va epuiza nutrienții. Fierberea ouălor tari îndepărtează o parte din substanțele nutritive”, avertizează medicul.