Grecia, Cipru, Croația, Bulgaria, Spania, Austria și Danemarca se numără printre destinațiile care sunt „bine pregătite” pentru sezonul turistic estival, potrivit șefului TUI, Friedrich Joussen.

„Am elaborat un control sanitar pentru toate destinațiile turistice și vom oferi doar vacanțe în țări sigure”, a spus Joussen într-un interviu acordat ziarului BILD, subliniind că Germania trebuie mai întâi să-şi deschidă propriile sale granițe.

„Apoi, pe primul loc este cu siguranță Mallorca. Hotelurile de acolo au făcut probe de funcţionare și ar putea deschide şi primilor turişti imediat. În mod similar, bine pregătite pentru sezonul estival sunt Grecia, Cipru, Croația și Bulgaria. Și desigur Austria și Danemarca”, a mai spus omul de afaceri german. În mod special cu privire la Grecia, el a precizat că unele hoteluri au fost lăsate libere, pentru a fi cazaţi acolo turiștii, în cazul în care vor fi infectaţi cu coronavirus.

Joussen și-a exprimat dezacordul cu privire la dispoziţiile de călătorie emise de Germania, care sunt aplicabile pentru toate zonele de pe planetă și sunt în vigoare până în data de 14 iunie, subliniind că guvernul ar trebui să ia în considerare ceea ce se întâmplă în fiecare regiune separat și să emită dispoziţii doar pentru țările pentru care consideră că e necesar.

„De exemplu: Mallorca a fost afectată de coronavirus mult mai puțin decât Madridul. Călătoriile și libertatea de circulaţia reprezintă nucleul Europei”, a mai spus Joussen, potrivit Kathimerini.