Programul a avut 300.000 de beneficiari în ultimii 5 ani şi au fost finanţate 87 de proiecte de mediu şi sănătate.

Programul continuă şi în acest an, iar până la data de 7 iulie, ONG-urile, autorităţile locale, instituţiile publice şi persoanele fizice cu atitudine civică şi spirit antreprenorial pot înscrie pe site-ul programului www.impreunapentrufiecare.ro proiecte în domeniul sănătăţii sau al protecţiei mediului pentru a primi finanţare.

Categoriile bugetare sunt de 15.000 lei (pentru proiecte educaţionale), 45.000 lei (pentru proiecte ce presupun renovarea şi dotarea unităţilor medicale sau activităţi de conservare şi menţinere a condiţiilor de mediu existente la nivel local) şi de 100.000 lei pentru iniţiative cu grad de inovaţie ridicat.

Toate proiectele vor fi jurizate de o comisie mixtă formată din reprezentanţi KMG Rompetrol şi specialişti din mediul ONG. La evaluarea proiectelor de către juriu, se va avea în vedere motivaţia socială, numărul persoanelor influenţate de problema respectivă, numărul voluntarilor din comunitate care se pot implica în soluţionarea problemei.

De asemenea, aplicantul trebuie să stabilească un parteneriat cu autorităţile locale şi să dovedească angajamentul comun pe termen lung pentru dezvoltarea şi păstrarea rezultatelor proiectului ce face subiectul aplicaţiei. Toate proiectele înscrise vor putea fi votate pe site-ul impreunapentrufiecare.ro şi pe pagina de Facebook a programului. Juriul va da note de la 1 la 5, iar votul publicului va avea o pondere de 25% din nota finală.

Câştigătorii granturilor vor fi anunţaţi în data de 4 august, iar implementarea efectivă a proiectelor selectate trebuie să se realizeze până la 1 aprilie 2015.

Programul “Împreună pentru fiecare” a fost lansat în 2009 ca parte a platformei de CSR Energia vine din suflet. În 2013, au fost selectate pentru implementare 16 proiecte, dintr-un total de 218 iniţiative depuse pe website.

Sursa: Agerpres