Spaţiul va găzdui ateliere de instruire şi de demonstraţii cu produse destinate noilor întreprinderi şi inginerilor, dând ocazia personalului gigantului american Google să lucreze cu dezvoltatori locali. ‘N-am mai propus până acum ceva asemănător în Europa’, a declarat AFP un purtător de cuvânt al Google. Potrivit acestuia, ‘spaţiul de inovare’, amenajat într-un centru în care funcţionează şi alte întreprinderi cu profil tehnologic, nu are aceeaşi menire ca ‘centrul cultural european şi centrul de cercetare şi dezvoltare’ anunţate în septembrie şi care ar trebui să-şi înceapă activitatea la Paris, în 2011.

Trei firme americane, Intel, Facebook şi Cisco, şi-au anunţat deja instalarea în centrul de afaceri tehnologic, situat în estul capitalei britanice. Zona este în plină dezvoltare, în vederea Jocurilor Olimpice din 2012, iar premierul David Cameron intenţionează să deschidă aici un centru consacrat firmelor cu profil tehnologic. ‘Nu vor fi susţinute doar marile firme de astăzi, ci şi cele de mâine’, a spus Cameron joi, într-un discurs rostit la Londra. ‘Suntem alături de societăţile în plină dezvoltare şi foarte inovatoare’, a adăugat el.

În plus, ar urma să fie introdusă o ‘viză de întreprinzător’, pentru facilitarea instalării în Marea Britanie a străinilor care au ‘idei bune’ şi pot face ‘investiţii corespunzătoare’.
SURSA: Agerpres