Gigantul informational Google a lansat luni o noua versiune a serviciului Google Earth, versiune prin care utilizatorii pot explora virtual adancurile oceanelor si pot afla date istorice despre ambarcatiuni scufundate sau vulcani subacvatici.

Serviciul Ocean in Google Earth (Google Earth 5.0) permite utilizatorilor sa exploreze virtual lumea din adancurile oceanelor, pe care o pot vedea prin intermediul imaginilor 3D. Mai mult, ei au acces la articole despre cei mai importanti oameni de stiinta care si-au adus aportul la marile descoperiri geografice.

Ocean in Google Earth a fost lansat la San Francisco Academy of Sciences, luni, in prezenta fostului vicepresedinte american Al Gore, a oceanografului Sylvia Earle si a oficialilor Google.

„Aceasta este o adevarata unealta educationala” a declarat Al Gore, castigator al Premiului Nobel pentru Pace. Acesta a mai adaugat ca noua versiune a Google Earth este o buna oportunitate pentru ca oamenii sa inteleaga impactul pe care il are interventia umana asupra Terrei.

De la lansarea sa in urma cu trei ani, Google Earth, care permite utilizatorilor sa vada orase din intreaga lume si sa exploreze galaxii din univers, a fost descarcat de peste 500 de milioane de ori, aplicatia fiind disponibila gratuit pe site-ul Google.

Sursa: USA Today