GSK a precizat că în ultimele trei luni ale anului trecut a realizat un profit net de 839 milioane lire sterline, în scădere cu 35% comparativ cu perioada similară a lui 2011. Pe ansamblul anului trecut profitul net al GSK a scăzut cu 13,2% până la 4,56 miliarde lire sterline.

Compania a dat vina pe mediul dificil din Europa pentru scăderea cu 3% a vânzărilor sale până la 26,43 miliarde de lire sterline în 2012 şi a adăugat că îşi propune să realizeze economii anuale de cel puţin 1 miliard de lire sterline până în 2016.

“Având în vedere modificările pe care le-am înregistrat în Europa, avem de gând să demarăm noi restructurări ale activităţilor farmaceutice europene pentru a reduce costurile, a îmbunătăţi eficienţa şi a redistribui resursele pentru a sprijini oportunităţile de creştere pe aceste pieţe”, a declarat directorul general al GSK, Andrew Witty, citat de Agerpres.

În paralel cu această restructurare, grupul va evalua alte opţiuni strategice pentru a maximiza valoarea portofoliului său actual şi viitor în regiune, a adăugat Andrew Witty. GlaxoSmithKline, una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a preluat fabrica Europharm în anul 1998, iar în prezent Europharm Distribuţie este una dintre cele mai importante companii de distribuţie farmaceutică de pe piaţa locală.