În contextul pandemiei de coronavirus, doar ceţăţenii de rând sunt sancţionaţi pentru nerespectarea restricţiilor impuse de autorităţi prin cele opt Ordonanţe Militare emise până acum în vederea combaterii coronavirusului.

Şi, odată cu implementarea unor restricţii draconice, s-au înmulţit cazurile de abuz semnalate de diverşi oameni amendaţi din motive care mai de care aberante, scrie „Adevărul„. Dacă în România, un om de rând riscă şi o amendă de 2.000 de lei dacă n-are declaraţia de propria răspundre la el, în schimb, astfel de măsuri nu se aplică şi în cazul unor oameni precum Gigi Becali. Şi, culmea tupeului, asemenea personaje apar apoi la televizor şi se laudă că şterg pe jos cu Ordonanţele Militare! Exact asta a făcut, astăzi, patronul FCSB într-o declaraţie oferită la Antena 3.

„Da, m-au oprit şi pe mine să mă verifice (n.r. – cei de la poliţie). Mi-au cerut declaraţia. Nu aveam nicio declaraţie. Păi, ce-i aia. Ce să fac? Eu fac declaraţie pentru mine? Să-mi semnez singur? Eu sunt patron, angajator, eu nu mă duc la muncă. Eu ies să fac doar binefaceri: dau bani pentru combinezoane, pentru echipamente, pentru măşti, ajut spitale, ajut biserici.

*Eu mă duc să fac voluntariat pe vreme de criză. Voluntariat pe banii mei. Cum să-i spui lui Gigi Becali. Oamenii mă cunosc, mă salută, mă respectă, mă felicită pentru ceea ce fac şi gata”, a spus latifundiarul din Pipera.