Gigi Becali ocupă locul 12-13 în Top 300 Capital, cu o avere de 300 – 350 de milioane de euro.

În data de 7 mai 2008, Direcția Națională Anticorupție Cluj a reținut cinci persoane din anturajul lui Gigi Becali care aveau asupra lor suma de 1,7  milioane de euro, sumă care se presupune că ar fi fost destinată jucătorilor de la clubul de fotbal Universitatea Cluj pentru a pierde intenționat un meci cu CFR Cluj. În replică, Becali a afirmat că banii erau destinați cumpărării de bomboane. La data de 18 decembrie 2008, DNA i-au trimis în judecată pe Gigi Becali, Teia Sponte, vicepreședinte al Consiliului de Admnistrație al FC Steaua, și Victor Pițurcă, antrenorul echipei naționale de fotbal, într-un dosar numit „Valiza”. La 17 aprilie 2012, Înalta Curte de Casație și Justiție a decis achitarea lui Gigi Becali în acest dosar.

În iunie 2008, Becali era urmărit penal de DNA pentru infracțiunea de dare de mită în cazul meciului Rapid – Gloria Bistrița, din 2006, când Becali a urmărit cu mașina autocarul jucătorilor ardeleni prin București, pentru a le oferi acestora bani cu scopul de a-i încurca pe jucătorii echipei adverse.

În data de 2 aprilie 2009, George Becali a fost ridicat cu mandat de arestare de la domiciliul său din cartierul Pipera din București sub învinuirea de lipsire ilegală de libertate și a fost prezentat Judecătoriei sectorului 1 al Capitalei. Instanța a hotărât arestarea preventivă lui Becali împreună cu alți patru complici făptuitori pentru 29 de zile. Aceștia au făcut recurs sentinței judecătorești, Tribunalul București respingându-le recursul și menținând decizia primei instanțe, respectiv motivarea Judecătoriei Sectorului 1: „[…] organele judiciare sunt singurele abilitate să efectueze cercetări pentru aflarea adevărului, iar neacceptarea acestui principiu ar însemna pentru toți cetățenii că au posibilitatea de a-și face singuri dreptate, prin sancționarea unei fapte ilicite prin comiterea unei alte fapte ilicite”. La judecarea recursului, Becali a cerut recuzarea completului de judecată, fără succes.

La 11 februarie 2013 a fost condamnat la 3 ani de închisoare cu suspendare în dosarul lipsirii ilegale de libertate din 2009.

În 20 mai 2013, Becali a fost condamnat definitiv de instanţa supremă la trei ani de închisoare cu executare în dosarul schimbului de terenuri cu Ministerul Apărării Naţionale (MApN). Alături de acesta au primit pedepse de câte doi ani de închisoare cu executare fostul ministru al Apărării Victor Babiuc şi fostul şef al Statului Major General Dumitru Cioflină. Cei trei au fost încarceraţi în 20 mai la Penitenciarul Rahova, iar în 10 iunie au fost transferaţi la Penitenciarul Jilava.

Becali a mai avut două condamnări definitive, respectiv una de trei ani de închisoare cu suspendare, în dosarul sechestrării celor care i-au furat limuzina, şi una de trei ani de închisoare cu executare în dosarul "Valiza", pentru dare de mită şi fals în înscrisuri sub semnătură privată. Pedepsele i s-au contopit.