Prin mai multe tranzacţii succesive, George Becali a cumpărat pachetul majoritar de acţiuni, adică 71,5% din capitalul social al Arcom SA, dar nu a notificat autoritatea de concurenţă cu privire la această operaţiune.

Potrivit legislaţiei în vigoare, este interzisă punerea în aplicare a unei concentrări economice înainte de a fi notificată şi de a obţine autorizarea Consiliul Concurenţei. Adică, cumpărătorul nu poate lua decizii privind compania achiziţionată, cum ar fi exercitarea dreptului de vot pentru a influenţa activitatea companiei, încheierea unor contracte, vinderea activelor, restructurarea companiei etc, înainte ca autoritatea de concurenţă să analizeze operaţiunea din punct de vedere al legislaţiei în domeniu.

În urma investigaţiei declanşate în 2012, Consiliul Concurenţei a constatat că după dobândirea controlului asupra Arcom SA Bucureşti, şi implicit asupra companiilor controlate de aceasta, George Becali şi-a exercitat drepturile de vot aferente participaţiei achiziţionate în cadrul AGA, în acest fel încălcând regulile privind controlul fuziunilor şi achiziţiilor.

„L-am informat pe dl. Becali, în luna decembrie, prin intermediul comandantului penitenciarului şi l-am chemat la audieri în decembrie, dar nu a dat curs invitaţiei“, a spus Chiriţoiu. Amenda reprezintă circa 0,8% din cifra de afaceri a persoanei fizice George Becali. Omul de afaceri are la dispoziţie 30 de zile să conteste decizia în instanţă, de la data la care primeşte motivarea.

Conform legii concurenţei, sunt supuse controlului şi trebuie notificate CC, pentru analiza compatibilităţii lor cu mediu concurenţial normal, operaţiunile de concentrare economice ce depăşesc pragurile valorice prevăzute în acest act normativ. Arcom SA Bucureşti, fosta Antrepriză Română de Construcţii Montaj, a fost înfiinţată în 1969 şi are activităţi în domenii precum execuţia de lucrări de construcţii, producerea şi comercializarea materialelor de construcţii şi instalaţii, realizarea şi montajul confecţiilor metalice, extragerea produselor de balastieră, executarea lucrărilor de terasamente, închirierea de utilaje de construcţii.