Judecătoria Dorohoi a acceptat cererea de întoarcere a executării formulată de Gigi Becali după ce, în urmă cu mai mulți ani, juristul CSA Steaua a câștigat procesul de calomnie, obligându-l astfel să-i achite suma de 30.000 de euro.

Florin Talpan a câștigat un proces de calomnie împotriva lui Gigi Becali în anul 2018

Vineri, pe data de 16 iunie, Judecătoria Dorohoi a soluționat solicitarea de întorcere a executării silite care l-a obligat pe șeful de la FCSB să-i achite lui Florin Talpan suma de 25.000 de euro, bani pe care acesta din urmă i-a câștigat în urma procesului de calomnie încheiat în anul 2018.

„Pe Talpan îl iau și îl duc la oi! Habar nu are de nicio lege, nu știe de capul lui nimic. Băi, nenorociților, lăsați țara să respire, comuniștilor, oameni de nimic! De ce să cheltuiți bani de la bugetul țării? Ei vor să mă distrugă.”, este declarația latifundiarului pentru care a fost obligat să-i achite suma de 25.000 de euro juristului CSA Steaua.

Din 2018 și până în prezent, Florin Talpan a încasat și a folosit banii câștigați în urma procesului.

„Mi-am acoperit un credit pe care-l aveam și am și trei depozite bancare deschise”, a spus el.

Juristul va trebui să-i restituie banii latifundiarului

Acum însă, juristul trebui să-i restituie banii lui Gigi Becali, potrivit deciziei Tribunalului Dorohoi.

„Tip solutie: Admite cererea

Solutia pe scurt: Respinge ca neîntemeiate excepția lipsei dovezii calității de reprezentant, excepția lipsei calității de reprezentant, excepția nulității și excepția prescripției dreptului material la acțiune, invocate de pârâtul Talpan Florin-Costel. Admite cererea de chemare în judecată formulată de reclamantul Becali George în contradictoriu cu pârâtul Talpan Florin-Costel.

Dispune întoarcerea executării silite efectuate în dosarul de executare silită nr. 176/2018 instrumentat de Biroul de executori judecătorești asociați Draganescu, Ionescu si Grafcenco pentru suma de 25.000 euro și suma de 1914,71 lei.

Obligă pârâtul Talpan Florin-Costel la restituirea către reclamant a sumei de 25.000 euro (echivalentul în lei la cursul BNR din ziua plății) și 1914,71 lei. Cu drept de a formula apel în termen de 10 de zile de la comunicare.

Cererea se va depune la Judecătoria Dorohoi, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată, astăzi 15.06.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei.
Document: Hotarâre 15.06.2023”, se arată în hotărârea judecătorească.