Schimbare radicală pentru cetățenii din Marea Britanie! În apropierea sărbătorilor, când oamenii au început deja să își scrie listele pentru Moș Crăciun, englezii primesc o veste proastă. Amazon, cel mai mare magazin online din întreaga lume, nu va mai accepta plata comenzilor prin cardurile de credit Visa emise de Regatul Unit.

Din fericire pentru oamenii care deja au comandat diverse produse, această decizie va fi implementată abia în 2022. Ceea ce înseamnă că persoanele care nu doresc să achite în numerar și nu au nici alt card de credit, vor putea profita de scurta perioadă în care Visa mai este acceptată de magazinul online.

Motivul schimbării

Reprezentanții Amazon au explicat public că nu vor mai fi acceptate carduri de credit Visa emise în Marea Britanie din cauza comisioanelor mari. Taxele ridicate percepute de procesatorul de plăţi pentru tranzacţii a determinat compania americană să ia această măsură pentru 2022, transmite reuters.com.

„Costul acceptării plăților cu cardul continuă să fie o barieră în calea afacerilor care se străduiesc să ofere clienților cele mai bune prețuri. Aceste costuri ar trebui să scadă în timp pe măsură ce tehnologia avansează, dar în schimb rămân ridicate sau chiar cresc. Din cauza costurilor de plată persistente ridicate ale Visa, regretăm că Amazon.co.uk nu va mai accepta carduri de credit Visa emise în Marea Britanie. Clienții pot continua să folosească toate cardurile de debit (inclusiv cardurile de debit Visa). și alte carduri de credit non-Visa pentru cumpărături pe Amazon.co.uk.”, a fost specificat într-un comunicat de presă.

De când nu se va mai putea plăti cu Visa

Românii stabiliți în Marea Britanie, care au astfel de carduri, nu vor mai putea beneficia de plata online chiar din prima lună a anului viitor.

„Ca urmare a costului ridicat al plăţilor Visa, regretăm că Amazon.co.uk nu va mai accepta carduri de credit Visa emise de Regatul Unit începând cu 19 ianuarie 2022.”, a declarat un purtător de cuvânt Amazon.

În ciuda acestei situații, clienţii pot folosi în continuare carduri de debit Visa, carduri de credit Mastercard şi Amex şi Eurocard.

„Cumpărătorii din Marea Britanie își pot folosi cardurile de debit și de credit Visa pe Amazon UK astăzi și pe tot parcursul sezonului de vacanță. Suntem foarte dezamăgiți de faptul că Amazon amenință că va limita alegerea consumatorilor în viitor. Când alegerea consumatorului este limitată, nimeni nu câștigă. Avem o relație de lungă durată cu Amazon și continuăm să lucrăm la o soluție astfel încât, din ianuarie 2022, deținătorii noștri de carduri să poată folosi cardurile de credit Visa preferate pe Amazon Marea Britanie, fără restricții impuse de Amazon.”, a explicat compania americană.