CEO-ul Renault-Nissan, Carlos Ghosn a declarat ca brandul Renault se orienteaza tot mai mult spre Mexic si intentioneaza sa produca mai multe modele in aceasta tara in viitor.

„Renault este complet hotarat de acest lucru. Vor fi lansate noi vehicule, iar unele isi vor avea originile in Mexic, unde vor fi produse  si vor face parte din gama populara”, a spus Ghosn.

Acesta a precizat ca pe piata din Mexic, Renault ar trebui sa produca trei modele de baza, la care sa se adauge si alte modele din import.

Reanult a vandut 18.613 unitati in Mexic anul trecut, in scadere cu 8,2% fata de 2006, potrivit AMIA, Asociatia companiilor din industria auto mexicana.

De asemenea, AMIA a anuntat ca vanzarile acestei marci in Mexic au scazut cu 8,8, la 11,968 unitati in perioada ianuarie – septembrie 2008 fata de primele noua luni ale anului trecut.

In momentul de fata, singurul model Renault produs in  Mexic este Clio, la fabrica Nissan de asambl,are din orasul Aguascalientes. toate celelalte modele aflate pe piata mexicana sunt importate.

„Renault-Nissan va avea nevoie de o capacitate de productie mai mare in Mexic in viitor. Nu cred insa ca va putea fi stabilit ceva in prezent. Planul nostru este ca productia sa creasca atat in Mexic, cat si pe alte piete”, a adaugat seful Renault-Nissan.

Sursa: ANE