Dincă își poate exercita dreptul cetățenesc de a vota și conform surselor Antena 3 și-ar fi exprimat și dorința de a face acest lucru, lucru care s-a și întâmplat în ultimele ore. Toate persoanele arestate preventiv, dar și cele arestate definitiv, au acest drept. La nivel național, 15.000 de deținuți, din cei 18.000 cât au drept de vot, și-au exprimat dorința de a-și exercita acest drept.

Potrivit unei decizii a Biroului Electoral Central, alegătorii deţinuţi în baza unui mandat de arestare preventivă sau care se află în executarea unei pedepse privative de libertate, dar cărora nu li s-a interzis exercitarea drepturilor electorale, votează prin intermediul urnei speciale.

Suspectul cazului de la Caracal se află în arest din luna iulie. Acesta a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceşanu şi pe Luiza Melencu.

Mai puțin norocos este însă fostul președinte PSD, Liviu Dragnea. Din păcate pentru el, judecătorii care l-au condamnat pe fostul lider social-democrat i-au interzis o serie de drepturi, astfel că Liviu Dragnea nu va putea vota duminică.