Gheorghe Achim, actual director de producție Cugir în cadrul Star Transmission, a preluat funcția de director general al Star Transmission și director general interimar al Star Assembly începând cu 1 ianuarie 2021.

În această funcție, Gheorghe Achim îl înlocuiește pe Klaus Eichhorn. Gheorghe Achim și-a început cariera la Daimler în mai 2008, ca director financiar la Star Transmission. De la înființarea Star Assembly în 2013, a preluat această funcție pentru ambele entități. Începând cu 1 noiembrie 2018, Gheorghe Achim a preluat o nouă responsabilitate ca director operațiuni producție Cugir, pe care le gestionează cu succes de atunci. În noul său rol, este responsabil de filiala românească Mercedes-Benz Star Transmission în calitate de director general, menținându-și totodată funcția de director producție.

Care credeți că este cel mai de succes proiect implementat în 2020?

Gheorghe Achim: 2020 a fost un an special pentru Star Transmission și Star Assembly. Pandemia COVID-19 ne-a pus în fața unor provocări fără precedent. În ciuda acestor provocări, suntem mândri că ne-am atins obiectivul de producție: creșterea volumelor transmisiei noastre hibride cu dublu ambreiaj 8G-DCT a fost proiectul central pentru noi în 2020. Independent de operațiunile de producție, suntem, de asemenea, mândri de eforturile companiei în aria responsabilității sociale corporative care, de asemenea, s-a extins spre combaterea efectelor coronavirusului.

Care este cel mai mare proiect din cariera dumneavoastră implementat în cadrul instituției în care activați în prezent?

Gheorghe Achim: Cariera mea la Daimler a început în mai 2008, ca director financiar la Star Transmission. Star Assembly a fost înființată în 2013; prin urmare, am preluat funcția pentru ambele entități. De-a lungul anilor, companiile noastre au evoluat foarte mult sub toate aspectele – proiecte, resurse umane, digitalizare, leadership, solidaritate față de comunitate și sustenabilitate. Mă bucur să văd cum s-a dezvoltat expertiza noastră în producție și cât de flexibile au devenit companiile noastre în ceea ce privește e-mobilitatea, prin transmisiile noastre hibride 8G-DCT, asamblate exclusiv de Star Assembly în România.

Care sunt proiectele prevăzute pentru 2021?

Gheorghe Achim: Ofensiva hibridă plug-in Mercedes-Benz este în plină desfășurare. Segmentul compact are un rol important de jucat. În prezent, șase modele din familia de mașini compacte folosesc o unitate de putere hibridă cu 8G-DCT fabricată în Sebeș. Prin urmare, capacitățile noastre de producție sunt foarte bine utilizate.

Care sunt cele mai mari probleme cu care v-ați confruntat în contextul pandemiei?

Gheorghe Achim: Pandemia a fost și este încă o provocare majoră pentru noi toți. Chiar dacă dorim să asigurăm capacitățile de producție necesare pentru produsele noastre, un lucru este clar: sănătatea și siguranța angajaților noștri este de maximă prioritate. Compania a luat măsuri de precauție într-un stadiu incipient pentru a preveni infectarea și a adoptat un pachet cuprinzător de măsuri. Acestea includ standarde de igienă și curățenie, precum și reglementări privind comportamentul la locul de muncă. Monitorizăm situația în mod constant și luăm măsuri suplimentare, dacă este necesar.

Pandemia a demonstrat încă o dată faptul că eficiența este o condiție prealabilă în capacitatea de a acționa astfel încât să obții rezultatul dorit. În cadrul companiilor noastre, am înregistrat progrese semnificative în ceea ce privește eficiența în 2020. Vom continua această traiectorie cu aceeași disciplină.

De ce v-ați lovit în relația cu administrația locală sau centrală?

Gheorghe Achim: Colaborarea strânsă cu guvernul și reprezentanții politici la nivel național și regional este importantă pentru noi. Cu sprijinul guvernului român, Star Transmission este una dintre primele companii românești care oferă un sistem de învățământ dual bazat pe modelul german din Baden-Württemberg. Cooperarea strânsă este de asemenea crucială în ceea ce privește limitarea răspândirii COVID-19.

Ce sfat i-ați da unui tânăr care este la început de drum într-o carieră similară cu a dumneavoastră?

Gheorghe Achim: Indiferent de calea aleasă, o componentă cheie a succesului este încrederea în sine. Cred că oamenii ar trebui să se concentreze mai mult pe exploatarea punctelor lor forte, mai degrabă decât să fii constant blocat în încercarea de a-ți depăși punctele slabe. Răbdarea, înțelegerea faptului că nimic nu se întâmplă peste noapte în dezvoltarea carierei sunt, de asemenea, importante. Cred în creșterea reciprocă, situații de tipul win-win, în a fi deschis la ascultare și învățare și în găsirea celor mai potrivite soluții și parteneriate durabile.

Care credeți că vor fi cele mai importante schimbări în domeniul în care activați în următorii 10 ani?

Gheorghe Achim: Transformarea către neutralitatea CO2 înseamnă modificări ale sistemelor de propulsie de astăzi și, prin urmare, și ale portofoliului nostru de produse. Ne confruntăm cu aceste schimbări cu un maxim de flexibilitate. Cel mai bun exemplu este transmisia noastră 8G-DCT.

Ce vă spune acest cuvânt?

Gheorghe Achim: Când aud „bani”, prima mea reacție este „mișcare”. Banii sunt un factor important pentru creștere și dezvoltare. În astfel de vremuri volatile, este important să investești capitalul companiei în instrumentele potrivite, maximizând în același timp fiecare oportunitate de a asigura dezvoltarea pe termen lung. Acest lucru este valabil pentru fiecare sector – pentru industrii, dar și pentru sectorul privat.

Revista este disponibilă în format print și poate fi comandată de pe magazinul online agoramag.ro.

Sursa foto: arhiva personală