Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a uimit pe toată lumea cu ultimele lui declaraţii. El spune că are de gând să sfinţească biroul unde lucrează, având în vedere că este biroul unde a lucrat mult timp şi Nicolae Ceauşescu, iar încăperea emană „foarte multă energie negativă”.

Duminică, 22 decembrie, a fost ziua porţilor deschise la sediul MAI, iar românii interesaţi de această perioadă a trecutului României au putut vizita fostul birou al lui Nicolae Ceauşescu sau balconul unde acesta a ţinut ultimul său discurs în faţa poporului. Întrebat ce părere are despre faptul că îşi desfăşoară activitatea în acelaşi birou unde a lucrat şi fostul dictator comunist, Marcel Vela a declarat că „este un sentiment foarte complex și complicat în același timp”.

Imediat după Bobotează, vom sfinţi această zonă

„În 9 ianuarie am vorbit cu Preasfințitul Lucian al Episcopopiei Caransebeșului, l-am invitat imediat după Bobotează, să vină să sfințim această zonă și inclusiv biroul lui Ceaușescu, pentru că eu, ca ministru, și nu știu ce au simțit ceilalți miniștri, simt foarte multă energie negativă. Cred că e un pas de normalitate să facem un stop-cadru și să reluăm tot ce ține de un management performant și de o administrație democratică, să ne rupem un pic de ce a fost rău și urât în istoria României”, a explicat ministrul de Interne în faţa jurnaliştilor, scrie evz.ro.