Constantin Boștină, fostul secretar personal al lui Nicolae Ceaușescu, a dezvăluit mai multe detalii despre perioada în care a ocupat această funcție și despre relația sa cu fostul dictator.

L-a văzut pe Nicolae Ceaușescu ca pe un lider care dorea progresul și dezvoltarea României

El a menționat că numirea sa în postul de secretar personal a fost o surpriză pentru el. Constantin Boștină a precizat că această funcție nu exista înainte în cadrul administrației comuniste din România și nici în alte țări socialiste. Cu toate acestea, el a acceptat această responsabilitate și a ajuns să lucreze în mod direct cu Nicolae Ceaușescu.

„A fost o surpriză opțiunea de a mă aduce ca secretar personal și nici nu am prea înțeles la început despre ce este vorba, pentru că o astfel de funcție nu mai fusese înainte și nu se practica în țările socialiste”, a spus el la Antena 3 CNN.

Despre Nicolae Ceaușescu, Boștină a spus că l-a văzut ca pe un lider care dorea progresul și dezvoltarea României. A menționat că în anii ’70, Ceaușescu a promovat specialiștii și oamenii care lucrau în cercetare și producție.

„La momentele la care eu l-am cunoscut au fost momente de importanță majoră pentru România și am găsit în Nicolae Ceaușescu un lider care categoric avea capacitatea să-și organizeze națiunea, poporul, să își mobilizeze potențialul uman promovând foarte mult, după anii 70, în jurul lui specialiștii, oamenii care lucrau în cercetare și activitatea productivă direct”, a mai spus fostul secretar al lui Nicolae Ceaușescu.

Boștină a subliniat că până în anii ’80, România a înregistrat o dezvoltare importantă, cu investiții în diferite domenii, cum ar fi producție, agricultură, învățământ și sănătate.

Fostul dictator considera că Nicu Ceaușescu nu era pregătit să-l înlocuiască

Constantin Boștină a povestit și despre petrecerile la care a participat alături de Nicu Ceaușescu și a menționat că stătea cu el până dimineața. De asemenea, a dezvăluit că Elena Ceaușescu era mai preocupată să-l pregătească pe fiul lor, Nicușor, pentru a prelua conducerea României și că organiza totul în acest sens.

Totuși, Nicolae Ceaușescu era reticent în privința rocadei sale cu Nicușor, considerând că acesta nu era încă pregătit pentru această responsabilitate. „Zicea că nu e copt încă”, a dezvăluit omul care a stat lângă fostul dictator în momentele-cheie.