Ministrul Afacerilor Interne, Marcel Vela, a provoacă cutremur printre cei certați cu legea. El a anunţat că poliţiştii şi procurorii au efectuat 44 de percheziţii domiciliare, fiind vizate 41 de persoane, în cadrul „ofensivei MAI” împotriva infracţionalităţii.

„Astăzi, structurile operative ale Poliţiei Române efectuează 44 de percheziţii domiciliare, fiind vizate 41 de persoane cercetate pentru infracţiuni de trafic de droguri, trafic de minori, pornografie infantilă, înşelăciune, furt calificat, contrabandă şi nerespectarea regimului materiilor explozive”, a spus Vela, într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Marcel Vela a ținut să sublinieze că acţiunile se desfăşoară sub supravegherea procurorilor din cadrul parchetelor care gestionează dosarele penale, urmând să se ia măsuri faţă de persoanele vizate.

„Ieri la nivel naţional au fost desfăşurate mai multe misiuni operative, cu 23 de percheziţii domiciliare”, a arătat Vela.

Trebuie spus că lumea interlopă se află în tensiune maximă de câteva zile. Procurorii DIICOT și polițiștii de la forțe speciale au descins la aproape 400 de adrese din întreaga țară, într-o acțiune fără precedent împotriva grupărilor interlope. Întreaga operațiune se desfășoară în contextul în care pandemia de coronavirus a determinat mai mulți lideri ai clanurilor interlope să revină în țară din vestul Europei. Aproape 400 de suspecți au fost ridicați pentru audieri.

Schimbarea gărzii de onoare, parte a Bucureşti Tour

Pe de altă parte, Marcel Vela a făcut și un anunț important. El a susținut că schimbarea gărzii de onoare la sediul Ministerului Afacerilor Interne în fiecare zi, la ora 12,00, va face parte din programul turistic „Bucureşti Tour”. Ministrul a făcut aceste precizări după o discuţie cu primarul general, Nicuşor Dan.

„În urma discuţiei cu domnul primar general, Nicuşor Dan, Ministerul Afacerilor Interne va intra în programul Primăriei Generale ‘Bucureşti Tour’ cu ceremonia de schimbare a gărzii de onoare. Acest moment se va organiza în fiecare zi la sediul Ministerului Afacerilor Interne, la ora 12,00”, a spus Vela într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

Ministrul a precizat că acest eveniment are loc încă de săptămâna trecută, de pe data de 2 decembrie.