Gerul lovește întreaga Românie. Va fi prăpăd. Prognoză meteo ANM

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) anunță că România va fi lovită de un val de ger începând de săptămâna viitoare, temperaturile scăzând accentuat. Potrivit meteorologilor, în cursul zilei de luni, temperaturile vor ajunge la 7-8 grade Celsius în Lunca Dunării.

Meteorologii anunță că luni cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. Vor exista condiții de ninsoare la munte, dar și condiții de polei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși viteze de 80-90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În București, ANM anunță că cerul va fi variabil, existând înnorări în prima parte a zilei. De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat. În ceea ce privește temperatura minimă, aceasta va fi de -5 – -3 grade, iar cea maximă de 5 – 6 grade.

Prognoza meteo marți, 21 decembrie

De marți însă, vremea se va răci pentru următoarele zile spun, meteorologii, valorile termice coborând sub cele normale pentru această perioadă.

Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari.

Pentru Capitală, meteorologii anunță vreme rece – termometrele vor urca până la maxim 3 grade, dar pot ajunge și până la -8 grade Celsius.

Prognoza meteo miercuri, 22 decembrie

De la mijlocul săptămânii viitoare, temperaturile înregistrate dimineața vor fi printre cele mai reci din acest sezon.

Temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei și -2 grade în Dealurile Banatului. Cerul va avea înnorări temporare, însă doar izolat va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în nord și la munte.

Meteorologii spun că bucureștenii vor avea parte de o vreme mult mai rece în cursul zilei de miercuri – temperatura maximă va fi de 1-2 grade, iar cea minimă de -7 – -6 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -9 grade.