Frigul lovește România! Temperaturile scad înainte de Crăciun. Prognoza meteo ANM

Meteorologii anunță că duminică, 19 decembrie, cerul va fi noros în vestul, nordul, nord-estul și centrul țării, semnalându-se, temporar precipitații. Administrația Națională de Meteorologie (ANM) spune că precipitațiile vor fi, în mare parte, sub formă de ninsoare la munte, mixte în Maramureș și Transilvania – în rest, precipitațiile vor avea formă de ploaie.

În restul regiunilor, cerul va fi variabil în cursul zilei, dar se va înnopta treptat seara. În cursul nopții, vor fi precipitații slabe îndeosebi sub formă de ploaie și lapoviță – în special în sud-est. De asemenea, vor exista depuneri de polei.

În ceea ce privește vântul, acesta va sufla slab și moderat cu intensificări în zona montană înaltă a Carpaților Meridionali și Orientali, unde rafalele vor depăși 85…95 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ, și pe alocuri în zonele mai joase de relief, dar la viteze mai mici și cu precădere în nord-est și sud-vest.

Prognoza meteo ANM: Vremea în București, 19 decembrie

În Capitală,  cerul va fi variabil și vor exista înnorări în timpul nopții. De asemenea, bucureștenii ar putea avea parte de precipitații slabe sub formă de ploaie și lapoviță, care pot determina depuneri de polei.

În plus, vântul va sufla moderat, cu rafale de până la 35…40 km/h, iar temperatura maximă fiind de 4…5 grade, în timp ce cea minimă va fi în jurul valorii de 0 grade.

Prognoza meteo ANM: Vremea luni, 20 decembrie

Meteorologii anunță că luni cerul va fi mai mult noros în jumătatea de nord a țării și va prezenta înnorări temporare în restul teritoriului. Vor exista condiții de ninsoare la munte, dar și condiții de polei.

Vântul va sufla moderat, cu intensificări la altitudini mari în Carpații Meridionali și de Curbură, unde rafalele vor depăși viteze de 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada, condiții în care vizibilitatea va scădea semnificativ.

În București, ANM anunță că cerul va fi variabil, existând înnorări în prima parte a zilei. De asemenea, vântul va sufla slab şi moderat. În ceea ce privește temperatura minimă, aceasta va fi de -5…-3 grade, iar cea maximă de 5…6 grade.

Prognoza meteo ANM: Vremea marți, 21 decembrie

În cursul zilei de marți, vremea se va răci, valorile termice coborând sub cele normale pentru această perioadă. Cerul va fi temporar noros și va ninge slab, local la munte și pe suprafețe mai mici în restul teritoriului. Vântul va avea intensificări în Carpații Meridionali, în special la altitudini mari.

Pentru Capitală, meteorologii anunță vreme rece – termometrele vor urca până la maxim 3 grade, dar pot ajunge și până la -8 grade Celsius.

Prognoza meteo ANM: Vremea miercuri, 22 decembrie

Frigul va pune stăpânire pe întreaga țară începând de miercuri – temperaturile maxime se vor încadra între -6 și 3 grade, iar cele minime între -16 grade în estul Transilvaniei și -2 grade în Dealurile Banatului. Cerul va avea înnorări temporare, însă doar izolat va ninge slab, cu o probabilitate mai mare în nord și la munte.

Meteorologii spun că bucureștenii vor avea parte de o vreme mult mai rece în cursul zilei de miercuri – temperatura maximă va fi de 1…2 grade, iar cea minimă de -7…-6 grade, mai scăzută în zona preorășenească până spre -9 grade.