Pandemia de coronavirus a revenit în forță în mai multe țări europene. Drept urmare, se discută tot mai mult despre impunerea unor noi restricții. O veste în acest sens a venit și din Germania, unde ministrul Sănătății, Karl Lauterbach, se așteaptă la ce este mai rău.

Oficialul german a anunțat vineri că țara ar putea fi lovită de un val ”catastrofal” al pandemiei de coronavirus. În acest sens, el cere restricții cât mai repede, înainte de venirea toamnei, astfel încât situația să poată fi salvată, notează agenția DPA.

El a subliniat faptul că dacă Germania nu va intra sub restricții până la toamnă, iar masca de protecție nu va mai fi din nou obligatorie, sunt mari șanse ca numărul cazurilor să ajungă la niveluri record, iar presiunea pe unitățile sanitare să crească și ea.

Urmează un val „catastrofal” al pandemiei de coronavirus

„Dacă intrăm în toamnă aşa cum suntem acum, adică fără noi măsuri de protecţie, fără măşti, fără nimic, ar însemna că numărul de cazuri va creşte accentuat, dar şi că unităţile de terapie intensivă vor fi supraaglomerate”, a declarat el agenţiei joi, în timpul unei vizite la Washington.

El a prezentat și cel mai sumbru scenariu al noului val al pandemiei. Lauterbach susține că există și posibilitatea ca personalul din spitale să se infecteze, iar acest lucru va duce automat la o presiune şi mai mare asupra sistemului de sănătate.

„Este ca o lumânare care arde la ambele capete”, a spus ministrul.

Germania trebuie să se pregătească pentru noi restricții

Ministrul German al Sănătății susține că este nevoie de măsuri, iar populația trebuie să fie pregătită pentru ce va urma.

„Avem nevoie de măsuri, este clar (…) nu este discutabil, vom fi pregătiţi”, a adăugat el.

Pe de altă parte, ministrul nu a spus ce restricții ar putea fi implementate, în condițiile în care acestea încă sunt discutate la nivelul administrației, inclusiv cu Ministerul Justiției, arată DPA.

Amintim faptul că în Germania, baza legală pentru restricţiile împotriva coronavirusului care este în vigoare la momentul actual va expira la data de 23 septembrie.

În acest sens, până la acea dată, guvernul de la Berlin va fi nevoit să ia o decizie asupra noilor măsuri, a mai declarat Lauterbach.