În timp ce 59% din exporturile germane s-au îndreptat în 2016 către state ale UE, peste 40% dintre străinii care trăiesc în Germania sunt cetăţeni ai altor ţări din Uniune, indică Destatis. 

Potrivit cifrelor oficiale, Germania are însă cel mai scăzut şomaj în rândul tinerilor şi cel mai ridicat câştig salarial în mediul privat. 

Salariul mediu brut în companiile private a fost în Germania în 2014 – anul citat în raport – de 3.045 de euro, cel mai ridicat din Uniunea Europeană. 

Cu toate acestea, Germania are unul din cele mai mari decalaje salariale între bărbaţi şi femei, de 22% la nivelul anului 2015, cel mai recent pentru care există statistici. 

O diferenţă marcantă există între Germania şi partenerii săi din UE şi în privinţa şomajului în rândul tinerilor. În 2016, acesta se situa în Germania la 7,1%, cel mai scăzut nivel de la începutul anilor 1990 şi din întreaga Uniune cu 28 de membri, indică Destatis. 

Pe ansamblul UE, media şomajului în rândul tinerilor este de 18,7%, procente mult mai ridicate înregistrându-se în statele cele mai afectate de criza datoriilor.
Agerpres