O nouă țară din Europa își va vaccina cetățenii cu cea de a treia doză de vaccin. Ministrul Sănătății din Germania, Jens Spah, a anunțat încă de săptămâna trecută, că în mai multe zone din țară, cum ar fi Saxonia și Thuringia, rata de vaccinare nu estesuficient de mare, iar numărul de infectări cu coronavirus crește îngrijorător.

În acest context, în cadrul unei conferințe de presă, minstrul a convenit cu oficialii din domeniul sănătății terestre să extindă doza de rapel de vaccin Covid la toată lumea, la șase luni după primirea ultimei doze, având în vedere valul puternic de infectări.

„Al patrulea val este aici și lovește cu toată puterea”, a spus Spahn, adăugând că doza de rapel „servește să oprească acest val”.

La rândul său, președintele landului Turingia, Bodo Ramelow i-a avertzat pe cetățeni. Ma exact, acesta a amenințat că nu va mai trata persoanele nevaccinate în spitale dacă presiunea asupra unităților sanitare va crește prea mult, conform Bild.

Având în vedere valul fără precedent de infectări cu noul coronavirus, începând cu ziua de luni, noi măsuri drastice intră în vigoare în Germania. Mai exact, Saxonia va fi primul land german care va restricționa accesul în restaurante, baruri și evenimente culturale doar pentru persoanele imunizate, adică cele care au fost vaccinate sau vindecate de COVID-19.

Noi restricții pentru persoanele nevaccinate

În ceea ce privește efectuarea testelor de COVID în cazul celor nevaccinați, acest lucru nu este permis.

Amintim faptul că în cursul zilei de vineri, Germania a înregistrat 37.120 de cazuri noi de infectare cu noul coronavirus. Totodată, potrivit presei străină, 154 de pacienți și-au pierdut viața. Indicele de spitalizare, considerat o prioritate în această fază, este în creștere ușoară, dar constantă, cu 3,73 de pacienți la terapie intensivă la 100.000 de locuitori.

Totodată, în cursul zilei de joi, institutul Robert Koch a înregistrat 33.949 de cazuri noi Covid în 24 de ore în Germania, cu 6.000 mai multe decât săptămâna trecută, și 169 de decese, acesta fiind un record absolut de la începutul pandemiei, deoarece cel mai mare număr de cazuri pozitive înregistrate în 24 de ore a fost pe 18 decembrie. Atunci au fost anunțate 33.777 de noi contaminări.

În ceea ce privește bilanțul total, peste 4,6 milioane de persoane s-au infectat cu Covid-19, în total, de la începutul pandemiei. Germania se se confruntă cu un al patrulea val care afectează în special persoanele nevaccinate, susțin autoritățile de la Berlin. Printre cele mai afectate regiuni sunt Turingia şi Saxonia.

Având în vedere noul val de infecătri, Ministrul Sănătăţii, Jens Spahn, susține impunerea unor măsuri mai dure, în încercarea de a opri transmiterea virusului SARS-CoV-2, în contextul în care locurile de la ATI încep să se umple.