Germania a decis sfârșitul testării gratuite. Se aplică de luni, 11 octombrie: Testele PCR pot costa mult

Autoritățile din Germania au decis ca de luni, 11 octombrie,  testele pentru coronavirus să nu mai fie gratuite. Cu toate acestea, există câteva excepții precum: copii sub 12 ani, minorii (se vor putea testa gratuit până la finalul anului), femeile însărcinate (se vor putea testa gratuit până la finalul anului), persoanele cu simptome (vor fi testate de medici), oamenii aflați în carantină (vor fi testați pentru scurtarea perioadei de carantinare) și persoanele care nu sunt vaccinate din motive medicale.

Decizia vine pe fondul unui cost ridicat al testelor

Ministerul german al Sănătății informează că prețul testelor anti-coronavirus este lăsat pe piața liberă în ceea ce privește furnizorii privați. În plus, instituția informează că prețurile viitoare pot fi estimate pe baza rambursării costurilor de către guvernul federal.

Ziarulromânesc.de informează, citând publicația Wirtschaftswoche, că statul german rambursează furnizorilor 11,50 euro pentru testele rapide de antigen și aproximativ 51 de euro pentru testele PCR.

Potrivit unei evaluări ADAC, un test PCR pe aeroportul din Frankfurt costă 69 de euro. În cazul în care o persoană se grăbește și dorește rezultatul în jumătate de oră, aceasta va trebui să scoată din buzunar suma de 279 de euro. În ceea ce privește un test rapid, acesta costă 29 de euro.

Prețurile variază

Presa din Germania notează că prețurile pentru testele anti-coronavirus variază în funcție de locație și de cât de repede se dorește rezultatul. Un articol publicat de MDR.de informează că testarea ar putea fi foarte costisitoare , subliniind că prețurile pentru testele rapide antigen variază între 18 și 40 de euro, în timp ce testele PCR sunt mult mai scumpe.

“Prețurile pentru testele rapide de antigen variază între 18 și 40 de euro, testele PCR pot costa mult peste 130 de euro”, se arată într-un articol publicat de sursa anterior citată.