Candidatul independent Nicușor Dan a confirmat deja participarea sa la toate aceste dezbateri, programate între 13 și 17 mai, acoperind astfel o gamă largă de audiențe. Luni va fi prezent la Digi24, marți la Antena 3 CNN, miercuri la România TV, joi la TVR, iar vineri la Antena 1 și ProTV, urmând ca detaliile tehnice privind formatul și durata să fie stabilite împreună cu producătorii.
Temele abordate de Nicușor Dan
Nicușor Dan a declarat că această serie de apariții media reprezintă un prilej de a se adresa direct tuturor românilor, indiferent de opțiunile politice ale acestora. El a susținut că ar fi încercat să comunice și cu cetățenii din diaspora, precum și cu cei care nu îl susțin, dorind să înțeleagă frustrările și nemulțumirile acestora.
„Noi avem o discuţie directă cu televiziunile care ne-au invitat, care sunt Digi – luni, Antena 3 – marţi, RTV – miercuri, TVR – joi, Antena 1 şi ProTV – vineri. Noi am confirmat la fiecare. Urmează să discutăm, evident, elemente tehnice, cât durează. (…) Sunt şase posturi de televiziune foarte respectabile, faţă de care am acceptat invitaţii”, a spus Nicuşor Dan, la sediul său de campanie.
Temele abordate vor include aspecte legate de economie, direcția pro-occidentală a României și nevoia unei societăți care promovează dialogul rațional și respinge incitarea la ură. Mesajul său este orientat spre o campanie calmă și deschisă, adresată tuturor categoriilor sociale.
„Eu am încercat și în România și în diaspora, am încercat să discut cu toți românii, inclusiv cu cei care, să spunem așa, au avut opinii diferite față de mine. (…) Eu încerc să vorbesc cu toți românii pe toate subiectele, fie că vorbesc de economie, fie că vorbesc de direcția pro-occidentală, fie că vorbesc de o societate în care toți oamenii, dar în special liderii de opinie, nu incită la ură, ci dimpotrivă la o dezbatere calmă, corectă pe argumente în societate. (…) Este o campanie care se adresează tuturor românilor, din toate categoriile”, a mai spus el.

Candidatul spune că înțelege dezamăgirea populației
Totodată, candidatul a susținut și că ar înțelege motivele care au dus la revolta și dezamăgirea unei părți importante a populației. El a vorbit despre percepția generală privind capturarea statului de către grupuri de interese, corupția sistemică și pierderea încrederii în instituțiile statului, afirmând că una dintre prioritățile sale este recâștigarea acestei încrederi.
A oferit ca exemplu activitatea sa din fruntea Primăriei Capitalei, unde spune că sondajele ar arăta o apreciere crescută din partea bucureștenilor pentru o administrație preocupată de problemele reale ale cetățenilor.
„Eu înțeleg foarte bine electoratul care îl susține în momentul de față pe George Simion. Pentru că sunt niște oameni care, în mod evident, au văzut un dispreț al clasei politice față de români, au văzut un stat român capturat în multe locuri de grupuri de interese, au văzut corupție, au văzut inflație și oamenii ăștia sunt revoltați. Noi trebuie pentru ei și pentru toți ceilalți români să recâștigăm încrederea lor în instituțiile statului.
Cred că am făcut într-o oarecare măsură lucrul ăsta la primăria Capitalei, cel puțin așa spun sondajele. Oamenii au văzut o primărie care se preocupă de problemele lor și cred că este foarte, foarte important să nu incităm la ură, la violență între categorii sociale care sunt într-o tensiune în momentul ăsta”, a completat el.