Aplicaţiile referitoare la "internetul industrial", prin eficientizarea activităţilor în multe domenii, de la aviaţie la sănătate, pot aduce o creştere a economiei globale cu 10 până la 15 trilioane de dolari, aproape echivalentul PIB-ului Americii în 20 de ani.

“Revoluţia industrială a modificat radical modul în care folosim energia şi modul în care construim lucruri. Revoluţia industrială a modificat de asemenea, modul în care comunicăm, modul în care utilizăm informaţiile şi modul în care cheltuim banii. O combinaţie a acestor transformări denumită "internetul industrial" leagă acum reţele, informaţii şi maşini. "Internetul industrial" promite să schimbe industria globală, să mărească productivitatea şi să dea startul unei noi ere a prosperităţii”, se arată în raportul General Electric.

În Statele Unite, "internetul industrial" ar putea creşte veniturile cu 25% până la 40% în următorii 20 de ani.  "Internetul industrial", poate aduce o creştere a economiei globale cu 10 până la 15 trilioane de dolari, aproape echivalentul PIB-ului Americii în 20 de ani.

General Electric va investi un miliard de dolari în aplicaţii pentru "internetul industrial".  Toate industriile mari pot economisi până la 270 de miliarde de dolari în următorii 15 ani, îmbunătăţindu-şi eficienţa cu doar 1%. General Electric va investi 150 de miliarde de dolari în dezvoltarea de servicii care vor creşte performanţa produselor industriale. General Electric va lansa 20 de servicii care au la bază "internetul industrial" anul viitor.