Furnizorul de solutii de securitate IT GeCAD a lansat un ghid de securitate pentru bloggeri (autorii jurnalelor online – blog-uri), atat pentru persoanele fara cunostinte de administrare a unei pagini web cat si pentru cunoscatori prin care acestia pot evita atacurile informatice, anunta un comunicat al companiei. Informatiile detaliate sunt disponibile pe pagina de web a diviziei GeCAD NET. 

“Cea mai frecventa situatie este atunci cand bloggerul fara a fi familiar cu notiunile de hosting, apeleaza la o companie sau un specialist care se ocupa de gazduirea jurnalului el neavand decat sa actualizeze continutul. O a doua situatie se intalneste cand bloggerul are notiuni mai largi in zona web si poate sa isi administreze si gazduiasca singur, pe un server, tot ce tine de blogul sau”, spune Alexandru Molodoi, CTO la GeCAD NET. 

Recomandarile GeCad in cazul persoanelor care aleg o companie pentru gazduirea jurnalului, se refera la parola si la atentia pe care trebuie sa o manifeste un autor in timpul actualizarii, precum si la alegerea unei companii care sa ofere indrumare privind securitatea. In cazul in care bloggerul cumpara de la un provider doar spatiu pe server si isi gazduieste singur blogul, el trebuie sa isi ia cateva masuri de siguranta suplimentare,  si sa foloseasca software-uri actualizare si corect configurate.   

GeCad NET recomanda respectarea masurilor de siguranta, indiferent daca blogul este gazduit de o persoana sau o companie.  

GeCAD NET furnizeaza servicii de securitate IT si solutii integrate de ultima generatie atat pentru siguranta informatica a organizatiilor, cat si pentru crearea de infrastructuri informatice performante sub brandul. Sentinet GeCAD NET este parte a Grupului GeCAD care detine o experienta de 12 ani in industria IT romaneasca.

Sursa: Capital 6 Decembrie 2006