Producţia internă curentă ajunge la 9,7 milioane de MWh, iar producţia internă extrasă din înmagazinare va fi de 5,4 milioane de MWh. Sursa acestor informaţii este Transgaz, se arată în document. 

Aceste categorii nu au mai utilizat gaze de import din febriarie 2016. În luna noiembrie, preşedintele ANRE, Niculae Havrileţ, estima că România ar putea importa 40% din consumul naţional de gaze în această iarnă, întrucât preţul gazelor pe pieţele internaţionale va fi chiar şi cu 20 de lei pe MWh mai mic decât cel al gazelor de producţie internă aflate în depozite. 



"De la 1 aprilie se desfiinţează sistemul de stabilire a preţului prin HG, iar ANRE va stabili o metodologie de formare a preţului pentru consumatorul casnic, în condiţii de liberalizare. Acest lucru înseamnă că un consumator de pe piaţă, indiferent dacă este casnic sau nu, consumă un coş de gaze, unde intră gaze de import, gaze din producţia domestică curentă, precum şi gaze din depozite. Aceste trei surse formează un coş, care va fi în continuare gestionat de ANRE printr-o metodologie care va obliga furnizorii care alimentează piaţa casnică să asigure cel mai bun echilibru în sensul păstrării unui preţ cât mai mic", explica preşedintele ANRE. (Sursa: Agerpres)