Și cu toate acestea, uneori poate fi extrem de dificil să știi ce ar trebui să porți în domeniul afacerilor. Iată 5 elemente vestimentare de care ai absolută nevoie în garderoba ta. Lipsa lor îți va discredita imaginea de om profesionist care știe că primul impact vizual are multe de spus.

  1. Costumul 

Cea mai populară ținută formală în rândul oamenilor de afaceri este costumul. Acesta poate fi din două piese sau chiar din trei. Cel din urmă este mai elegant decât costumul cu două piese și este, în general, purtat la nunți sau ocazii mai speciale. Dar nu înseamnă că nu poate fi purtat și la birou. Însă poți opta pentru un costum în trei piese mai simplu, nu foarte fastuos.

Totodată, costumele de culoare bleumarin sau gri se pot asorta cu ușurință cu cămăși și cravate de orice culoare. Dacă ești mai îndrăzneț poți alege să porți și un costum în carouri, dar atunci trebuie să ai grijă cum asortezi accesoriile. Depinde de tine dacă vrei să mergi la sigur sau să fii mai îndrăzneț.

  1. Încălțămintele

Este atât de păcat să vezi o ținută frumoasă în partea de sus și când cobori privirea să te izbești de o pereche de pantofi deteriorați sau, pur și simplu, nepotriviți.

Încălțămintea este un detaliu fundamental în garderoba unui om de afaceri. Investește în pantofi calitativi pentru că acest lucru îți va da clasă. Totodată, culoarea pantofilor trebuie să se potrivească cu culoarea costumului pe care îl porți.

Nu în ultim rând, șosetele. Și acestea trebuie alese cu precuație ca să întregească ținuta în mod corespunzător. Fii atent la cromatică și astfel vei fi bine îmbrăcat din cap până în picioare, simțindu-te în largul tău în timp ce vei interacționa cu colegii tăi de afaceri.

  1. Lenjeria

Prea mulți nesocotesc importanța lenjeriei intime. Aceasta își face simțită prezența într-un mod subtil, dar totuși evident. Un scurt exemplu: un material sintetic poate provoca iritații când ți lumea mai dragă. Să zicem că ești la o întâlnire de afaceri când dintr-o dată simți disconfortul. Crede-mă că gândul tău va fi în altă parte, dar numai la afaceri nu.

De aceea, o lenjerie pentru bărbați trebuie aleasă în funcție de material, mărime și de ce nu și stil.

  • Boxerii – moderni, confortabili și eleganți – devin unii dintre cele mai populare articole de lenjerie intimă pentru bărbați. Fiecare model are o formă anatomică și este realizat dintr-un material calitativ care nu iritită pielea. Mai mult decât atât, există și modele de boxeri pentru bărbați și fără cusături, ceea ce este absolut genial. Dacă porți pantaloni de costum nu vei fi stresat că lenjeria intimă este sesizabilă prin pantaloni.
  • Chiloții bărbătești se caracterizează prin siguranța pe care o oferă. Aceștia au o croială tip slip, iar spre deosebire de boxeri nu coboară pe picior. Întotdeauna o pereche de chiloți bărbătești vor fi mai mult decât potriviți sub pantalonii de costum, pentru că nu vor fi observabili. În plus sunt confecționați din materiale plăcute la atingere, precum bumbacul moale.
  1. Cravata

Cravata, deși pare ciudat, îți exprimă personalitatea, emoțiile și stilul. Unele cravate transmit diferite mesaje precum înclinațiile politice și convingerile religioase. Dincolo de toate acestea, o cravată poate schimba întregul aspect al ținutei tale.

Prin urmare, alege acea cravată care are un design ce te caracterizează și te face să te simți mândru că o porți. Și un scurt reminder: înnoadă-ți întotdeauna cravata cu grijă și ascunde legătura sub gulerul cămășii.

  1. Accesoriile

Dacă în trecut accesoriile reprezentau un lux, astăzi sunt la ordinea zilei. La capitolul accesorii poți să îți exprimi unicitatea. Străduiește-te să fii elegant și nu shiny-shiny, adică un kitsch.

Trebuie să ai în vedere accesoriile standard cum ar fi portofelul, ceasul, inelul, butonii, ochelarii de soare, servieta și să alegi acel accesoriu care să te deosebească de ceilalți. În acest fel îți vei completa ținuta, oferindu-i eleganță și stil.

Concluzie

Garderoba unui om de afaceri trebuie să fie vastă, dar totodată poți jongla cu accesoriile și pantofii. Stilul ești tu! Exprimă-ți personalitatea cu gust și te vei bucura de respect. Până la urmă nu degeaba se spune că „haina îl face pe om”.