Evenimente Abonamente Comunicate
CITEŞTE ŞI

Top 300

Gala Premiilor Capital Excelența în Management 2017. Vezi cine este ​Cel mai bun CEO din România

Autor: | | 0 Comentarii | 3162 Vizualizari

Gala Premiilor Capital de Excelență în Management a devenit deja tradiție. Am ajuns la cea de-a treia ediție și suntem convinși că vor urma și altele. Asta pentru că în economia românească sunt mulți manageri cu rezultate remarcabile care nu sunt cunoscuți opiniei publice și care merită să fie aduși în atenția întregii societăți.

Dorim să le mulţumim partenerilor noştri care au făcut posibilă organizarea acestei Gale: Carrefour România, UP Romania, Schlumberger, Athenee Palace Hilton.

În această seară, revista Capital îi răsplăteşte pe cei mai merituoşi manageri pentru performanţele obţinute în 2016 şi prima parte a acestui an.

Categoriile Galei Premiilor Capital - Excelenţa în Management 2017 sunt:

 • Cel mai bun manager pentru o nouă intrare pe piaţă
 • Cel mai bun manager în coordonarea unei tranzacţii
 • Cel mai bun responsabil CSR
 • Cel mai bun manager comercial/vânzări
 • Cel mai bun manager de resurse umane
 • Cel mai bun manager de marketing/PR/Public Affairs
 • Cel mai bun manager financiar
 • Cel mai bun CEO

“Cel mai bun CEO”

LOC I - Ravinder Takkar – CEO Vodafone România

Ravinder Takkar a preluat din mai 2014 funcţia de CEO al Vodafone România. Cu el la conducere, compania a câştigat numeroşi clienţi şi a avut o serie de realizări cheie. Reţeaua Vodafone a fost declarată «Cea mai performantă reţea mobilă din România» şi «Cea mai rapidă reţea mobilă din România»

Trofeul a fost înmânat de dl Viorel Ștefan, ministrul Finanţelor Publice

LOC II - Virgil Metea-Director General Romgaz

În ultimii patru ani, de când se află la conducerea companiei, a reuşit să coordoneze câteva proiecte importante, iar rezultatele sunt pe măsură: descoperirea celui mai mare zăcământ on-shore de gaze din ultimii 30 de ani şi pregătirea celei mai mari investiţii realizate de o companie de stat în domeniul producţiei de energie. 

 

LOC III - Grigore Horoi – Preşedinte Agricola Internaţional Bacău

Din 2009 de când a preluat funcţia de preşedinte al companiei, a inregistrat an de an rezultate remarcabile, reusind in decursul a doar cativa ani să dubleze vânzările de carne de pui şi salamuri crud-uscate. Anul trecut, afacerile companiei au ajuns la 677 mil. lei.

 
 

Nominalizaţii sunt: Dragoş Anastasiu - Eurolines România, Grigore Horoi - Agricola Internaţional Bacău, Dimitrie Muscă - Combinatul Agroindustrial Curtici, Ravinder Takkar - Vodafone România, Dragoş Dinu -  Țiriac Holdings, Radu Spirea - Vesta Investment, Remon Vos – CTP, Sergiu Manea- Banca Comercială Română, Virgil Metea – Romgaz, Felix Pătrăşcanu - Fan Courier

​Premiu special pentru 50 de ani de activitate in industria chimica – trofeul a fost înmânat de Ciprian Mailat, redactor sef Capital

Virgiliu Băncilă – Preşedintele Consiliului de Administraţie SC Chimcomplex SA Borzeşti - Pentru aplicarea unui management performant si pentru realizarea unor investitii importante in cadrul societatii SC Chimcomplex SA Borzesti in perioada 1990-2009, compania fiind singura care a rezistat pana astazi, dintre cele desprinse din Grupul Industrial de Petrochimie Borzesti. De asemenea, domnul Virgiliu Bancila merita toate aprecierile noastre pentru articolele stiintifice publicate, inventiile si inovatiile realizate si aplicate in cadrul companiei si nu in ultimul rand, pentru faptul ca pe 31 iulie se implinesc 50 de ani de cand este direct angajat acestei societati.

 

 

“Cel mai bun manager financiar”

 

Loc I - Sven Foos – CFO ING BANK România

La finalul lui 2016, veniturile ING Bank au ajuns la 1,2 miliarde RON, cu 29% mai mult, in baza cresterii afacerii, a numarului de clienti si a activitatii acestora, dar şi datorita veniturilor exceptionale obtinute din vanzarea actiunilor Visa (123 milioane RON). 

Trofeul a fost decernat de Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

 

Loc II - Smaranda Ștreangă şi Dan Ioniţă – directori financiari adjuncţi RCS&RDS

Pentru că au reuşit să obţină ani la rând împrumuturi pentru dezvoltare şi pentru refinanţarea datoriilor mai vechi, iar în acest an au pregătit listarea la bursă a Digi Communications, acţionarul majoritar al RCS&RDS, printr-o Ofertă Publică Iniţială.

Loc III - Tal Lahav – CEO New Kopel Group

Pentru rezultatele remarcabile obţinute în ultimii trei ani în care a deţinut funcţia de CFO, care de altfel l-au propulsat pe o treaptă superioară, astfel că de la începutul anului a preluat funcţia de CEO al New Kopel Group, prima companie de leasing operaţional din România

 

Nominalizatii sunt: Leonard Leca –A&D Pharma, Sven Foos - Ing Bank România, Oana Braicu - Mcdonald’s România, Tal Lahav - New Kopel Group, Virgil Stroia - Bursa De Valori Bucureşti, Mariana Durleşteanu - Kmg International, Emilian Gabriel Grosu - Iulius Group, Smaranda Ştreangă Şi Dan Ioniţă - Rcs&Rds, Dragoş Ion - Coca-Cola Hbc România, George Răzvan Călinescu - Banca Transilvania

Premiu special pentru consolidarea brandului- troferul a fost înmânat de Virgil Munteanu, director executiv EEC.

 
 • Ugur Yesil, General Manager Kanal D, a condus operatiunile Kanal D inca de la infiintarea acestui post TV, in urma cu 10 ani. A consolidat rezultatul unei foarte bune strategii de programe, corelata cu optimizarea costurilor si investitii in infrastructura şi tehnologie. Statia a inregistrat in 2016 cea mai mare crestere a cotei de piata in Prime Time, de peste 20%, plasand Kanal D pe locul doi in topul televiziunilor generaliste din Romania.

“Cel mai bun manager de marketing/PR/Public Affairs”

 

Premiul I - Gilda Lazăr – Director Corporate Affairs & Communications JTI România, Moldova şi Bulgaria

 

Pentru felul in care a gestionat si comunicat problema transpunerii directivei europene in legislaţia românească, atât in relaţia cu autorităţile publice cât si societăţii civile, privind produsele din tutun dar si pentru continuarea programului pentru jurnalişti - bursele JTI.

Trofeul a fost decernat de Ioana Erdei, prim redactor sef adjunct Capital

Premiul II - Mirel Dediu, Corporate PR/Communications, Marketing & PR Mercedes Benz Cars România

pentru derularea cu succes a numeroase campanii de imagine, precum  She’s Mercedes, Unplugged Artists „Pe urmele celor mai buni”, prin care Mercedes Benz România a ajuns, în ultimul an, liderul pieţei de autovehicule premium din România

 

Premiul III - Angelica Barbu, Manager PR, Brand şi Marketing CEZ România

pentru construirea identităţii de brand a grupului CEZ, astăzi grupul fiind prezent pe piaţa românească cu 8 companii fiecare cu profil diferit de activitate. Mai mult, CEZ este singura companie de energie din România care a reuşit să integreze social media în relaţia cu clienţii.

 

 

Nominalizaţii sunt: Gilda Lazăr - JTI România, Moldova Şi Bulgaria, Nina Brătfălean - Bmw Group România, Carmen Căpitănescu - Media Galaxy, Mihaela Păduroiu - Rcs&Rds, Dorian Dumitrescu - Arcelormittal Galaţi, Angelica Barbu- Cez România, Mirel Dediu - Mercedes-Benz România, Maria Stancu –KPMG România, Simona Panait – Samsung Electronics, Mihnea Anastasiu –PWC România.

 

“Cel mai bun manager manager de resurse umane”

Loc I - Anica Stoica- HR Country Manager Continental România

De aproape 10 ani gestionează întreaga activitate de Resurse Umane a grupului Continental în România, care este în prezent cel mai mare angajator privat din România, cu peste 16.500 de salariaţi. 

Loc II - Dana Oprişan – Director Executiv Resurse Umane Grup Renault România

De aproape 4 ani conduce echipa de HR a unuia dintre principalii angajatori din ţară: Grupul Renault România. La finalul anului trecut, a coordonat cu succes caravana „Drive Your Career@Renault“, la care au participat nu mai puţin de 2.200 de studenţi şi masteranzi, 38 de asociaţii studenţeşti, 83 de profesori şi 12 universităţi.

Loc III- Dana Enache – HR Manager Grup CRIS-TIM

Pentru coordonarea şi recrutarea a peste 300 de angajaţi doar în ultimele 12 luni în cadrul grupului. În prezent are peste 2.200 de salariaţi. Totodată, a avut o contribuţie semnificativă la implementarea standardului de responsabilitate socială - BSCI în cadrul grupului. 

 

 

Nominalizaţii sunt:

Dana Oprişan - Grup Renault România, Estera Anghelescu -Kaufland România, Sidonia Barna - Metro Systems România, Anica Stoica - Continental România, Dana Enache - Grup Cris-Tim, Marina Babară - Ford România, Angelica Procopie - Alstom România Şi Grecia, Delia Sofonea – Emag, Mihaela Dinu - Softelligence România.

Premiu special -pentru contribuţia adusă industriei româneşti de IT&C, înmânat de dl Viorel Ștefan, ministrul Finanţelor Publice

 

Liviu Drăgan, fondator Totalsoft - a înfiinţat în urmă cu 23 de ani cel mai puternic producător de software pentru business din România, compania TotalSoft şi  este creatorul a două dintre cele mai puternice branduri IT româneşti, TotalSoft şi Charisma. De asemenea, s-a implicat activ în promovarea industriei IT româneşti, a introdus conceptul de management de proiect în România (prin sistemul Primavera) şi a contribuit la crearea celei mai mari aplicaţii de e-procurement la nivel european: www.e-licitatie.ro.

 

“Cel mai bun manager comercial/vânzări”

Premiul I- Tom – Director Comercial Carrefour România.

Pentru că de mai bine de doi ani de când gestionează toată zona de achiziţii în cadrul Carrefour Romania, a reuşit să aducă pe rafturile magazinelor o gama tot mai variată de produse fabricate în România.

Premiul a fost înmânat de Augustin Jianu, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale.

 

 

Premiul II- Răzvan Vasile – Director Comercial Alexandrion Grup

Pentru consolidarea poziţiei brandurilor companiei, începând cu vinarsul Brâncoveanu, cât şi a produselor sub marca SABER. De asemenea, mărcile Alexander şi Kreskova au o poziţie stabilă şi contribuie la cifrele de vânzări ale companiei.

 

Premiul III - Cătălin Dumitreasa – Director Comercial Elis Pavaje

Pentru atingerea targetului de vânzări, şi anume o creştere de double digits. Și în acest an liderul pieţei de prefabricate mici şi-a propus creşterea afacerilor cu 14%, iar pentru acest obiectiv Elis Pavaje va deschide a treia unitate de producţie

Nominalizaţii sunt: Tom Vermeiren - Carrefour România, Mihai Barbu - Flanco Retail, Lucian Neagu - Agricover Credit Ifn Sa, Octavian Matache - Impact Developer & Contractor, Răzvan Vasile - Alexandrion Grup, Cătălin Dumitreasa - Elis Pavaje, Florina Ganga - Lagermax Aed România, Amelia Dinu – Medicover, Bogdan Badea - Ejobs Group, Cristina Pîrjol - Fashion Days Group

 

“Cel mai bun responsabil CSR”

Loc I - Nicoleta Deliu- Director Departament Comunicare Corporatistă şi Afaceri Comunitare BCR

Pentru cel mai amplu proiect de educaţie financiară derulat pe piaţa locală de o instituţie bancară. Prin proiectul denumit Scoala de bani circa 600 de angajaţi au predat pentru 6.000 de persoane, ajutându-i în deciziile financiare.

- Trofeul a fost înmânat de Marius Duncă, Ministrul Tineretului şi Sportului

Loc II - Ruxandra Vodă – Preşedinte Fundaţia Telekom România

 

Pentru că de mai bine de opt ani, Fundaţia pe care o conduce susţine diverse proiecte sociale, umanitare, educaţionale, de mediu şi campanii pentru victimele calamităţilor naturale.

Loc III - Alina Cristea – Manager Dezvoltare Durabilă Holcim România

Pentru proiectele derulate în ultimii ani atât în ceea ce priveşte educaţia rutieră în randul elevilor cât si pentru implicarea activă în construirea de locuinţe pentru persoanele defavorizate. 

 

Nominalizaţii sunt:

 

Ramona Ciocodei - Mcdonald’s România, Angela Galeţa - Fundaţia Vodafone România, Alina Tudor - Enel România, Alina Cristea - Holcim România, Sabina Știrb - Samsung Electronics România, Ruxandra Vodă - Fundaţia Telekom România, Andreea Hîncu - Porsche România, Nicoleta Deliu –Banca Comercială Română

“Cel mai bun manager în coordonarea unei tranzacţii”

 

Premiul I - Akiyoshi Koji - Preşedinte ASAHI GROUP HOLDINGS

Pentru coordonarea achiziţionării activelor SABMiller din cinci ţări din Europa de Est – România, Cehia, Slovacia, Polonia şi Ungaria. În România, preluarea afacerii a însemnat cea mai mare tranzacţie de anul trecut, în valoare de 856 mil. euro

Trofeul a fost decernat de dl Augustin Jianu, Ministrul Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale

 

Premiul II - Mohammad Murad - Proprietar Phoenicia Hotels

Pentru una dintre cele mai mari tranzacţii de pe piaţa hotelieră din ultimii ani. Anul trecut a cumpărat complexului Amfiteatru-Panoramic-Belvedere, din staţiunea Olimp. Mai mult, a achiziţionat şi hotelul Lido din Capitală, ambele unităţi hoteliere urmând să fie repuse în circuitul turistic.

Premiul III - Mihai Marcu – CEO Medlife

Pentru strategia de dezvoltare a companiei, care a realizat în ultimul an diverse tranzacţii, printre care achiziţia integrală a Prima Medical şi Diamed Center, dar şi a pachetelor majoritare de acţiuni ale Centrului Medical Panduri şi Dent Estet.

Nominalizaţii sunt: AKIYOSHI KOJI - ASAHI GROUP HOLDINGS, ZANG JIANJUN - CEFC CHINA, NIKOLAUS BETHLEN - MID EUROPA PARTNERS, COSTIN BAICU – TOTALSOFT, NORBERT SASSE – GROWTHPOINT, DIMITRIS MOULAVASILIS - AFFIDEA GROUP, JEAN-MARIE GREINDL - PPG EMEA, FADY CHREIH - REGINA MARIA, MOHAMMAD MURAD - PHOENICIA HOTELS, MIHAI MARCU – MEDLIFE

“Cel mai bun manager pentru o nouă intrare pe piaţă”

Locul I - Adrian Dumitrescu – managing partner QAZ Fashion Retail

“Pentru deschiderea primului magazin Lanidor în România. Intrarea pe piaţa locală a fost realizată anul trecut, sub formă de franciză. Lanidor este  cel mai mare retailer portughez de haine pentru femei”.

Trofeul a fost decernat de Alexandru Petrescu, Ministrul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat

Locul II - Alina Șandru, director local Res Software-

În vara anului trecut, compania RES, specializată în tehnologizarea spaţiilor de lucru digitale, a deschis un centru de Research & Development în Bucureşti. RES oferă soluţii de digital workspace pentru un număr de peste 2.500 de companii din întreaga lume.

Locul III - Francisco J. Riberas, preşedinte şi CEO Gestamp-

Prin achiziţia MPO România, furnizor al Automobile Dacia, compania spaniolă Gestamp a intrat pe piaţa locală. Investiţia are drept scop producţia şi furnizarea de componente auto pentru uzinele Automobile Dacia şi Ford.

 

Nominalizaţi: FRANCISCO J. RIBERAS -  GESTAMP, ALEXANDROS DOUKAS – FOREVER, ADRIAN DUMITRESCU - QAZ FASHION RETAIL, MARIE HONDA – COS, LEE KOK SUN - GIC REAL ESTATE, INGOLF PLANER - ALU MENZIKEN, DANIEL BRAN – ACCORD, ALINA ȘANDRU - RES SOFTWARE, JURAJ ŠAŠTINSKÝ - PPF REAL ESTATE, TAKAYA SHIMADA - ROKI HOLDINGS CO

Capital - Comenteaza
Capital - Twitter
Printeaza

Alte articole

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
 • Prin formularul de la finalul articolelor.
 • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

EVZ

Doctorul Zilei

Animal Zoo

EVZ Monden

Ziare.com

DCNews

Stirile Kanal D

AutoBild

Economica.net

Agrointeligenta

StiriDiaspora.ro

Capital - Articole similare

SPUNE-TI PAREREA Capital - Comenteaza Acum poti comenta si prin intermediul contului de facebook. DETALII >>
Postarea comentariilor se poate face in doua moduri:
 • Prin formularul de la finalul articolelor.
 • Prin intermediul contului de Facebook: în acest caz postarea comentariilor se face instant. Daca nu aveti deja cont de Facebook il puteti crea de aici https://ro-ro.facebook.com/
Echipa CAPITAL.

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

NOTA: Va rugam sa comentati la obiect, legat de continutul prezentat in material. Orice deviere in afara subiectului, folosirea de cuvinte obscene, atacuri la persoana autorului (autorilor) materialului, afisarea de anunturi publicitare, precum si jigniri, trivialitati, injurii aduse celorlalti cititori care au scris un comentariu se va sanctiona prin cenzurarea partiala a comentariului, stergerea integrala sau chiar interzicerea dreptului de a posta, prin blocarea IP-ului folosit. Site-ul Capital.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.