Revista CAPITAL a acordat 11 trofee, cinci dintre ele fiind rezervate companiilor care activează în sectoarele cu cea mai mare importanţă în economie: industrie, agricultură, sectorul financiar, servicii și comerț.

Cele mai bune companii din comerț:

Premiul 1: Carrefour România

Compania a continuat să se extindă și în 2015. A deschis noi unități în Mega Mall București și în Timișoara, a inaugurat alte magazine mai mici, iar vânzările nete au crescut cu peste 13%, depășind 1,2 miliarde de euro. Tot anul trecut, compania a anunțat preluarea a 86 de supermarketuri Billa.

”Mulțumesc în special colegilor mei din magazine, care sunt o parte din motorul companiei. Carrefour este tot mai deschisă către inovație, către noi tehnologii. Avem o campanie internă, o platformă online în care angajații își pot dezvolta ideile, se pot conecta la ideile colegilor lor”, a declarat Mădălina Aldea, responsabil Comunicare Carrefour România, în cadrul evenimentului.

Premiul 2: Mol România

Anul 2015 a reprezentat un moment de referință pentru Mol România: aniversarea a 20 de ani pe piața românească și finalizarea tranzacției de preluare a stațiilor Agip. Tot anul trecut,  compania a investit peste 15 milioane de euro în deschiderea a șapte stații noi, reușind astfel să depășească 200 de benzinării. În decursul celor două decenii, compania a realizat investiții de peste 200 de milioane de euro pe plan local. 

”Este o onoare să fiu pe această scenă și să iau această distincție. Felicit revista Capital pentru constanța de care a dat dovadă în acești 20 de ani. Mol România are o istorie de peste două decenii în România. Așa cum am mai spus, avem în continuare planuri pozitive și, deși acești ani ne-au dovedit că nu e întotdeauna ușor, dacă ai încredere, reușești. Ne continuăm planurile de dezvoltare. Anul acesta deschidem zece stații de servicii”, a declarat Kinga Daradics, director general MOL România, la ridicarea premiului.
 

Premiul 3: Help Net Farma

În 2014, compania a început un proces de rebranding, parte a noii strategii a conducerii, care a permis creșterea afacerilor cu 21%. Anul trecut rețeaua a fost extinsă cu 23 de unități, iar anul acesta investițiile în extindere vor continua.

"Vă mulțumesc în numele companiei Help Net pentru că ne-ați votat.Suntem foarte onorați să primim acest premiu și vă asigurăm că și în continuare vom livra servicii de calitate în industria farma, cu profesionalism și excelență, acestea fiind și două dintre valorile companiei noastre", a spus Loredana Buhas, Marketing Manager Help Net, prezentă la evenimnetul CAPITAL.
 

Nominalizații acestei categorii au fost:

•    Altex
•    Carrefour Romania
•    Dedeman
•    Flanco
•    Help Net Farma
•    Inditex
•    Kaufland Romania
•    Mol Romania
•    Praktiker
•    Siepcofar- Farmaciile Dona

 

Organizarea Galei Premiilor Capital pentru “Excelenţă în Afaceri” a fost posibilă cu ajutorul partenerilor noștri: Carrefour Romania, IIB- The Institute for Independent Business, Cristim, Erbasu SA, Astra Vagoane Calatori SA, BMW GROUP România, Schlumberger, Beckers, Le Chateau, Mara Mura.