Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, vrea să acorde titlul de Cetățean de onoare al Bucureștiului lui Cornel Dinu. Problema este că Firea a semnat documentul, dar în el se scrie că Dinu este „fost antrenor principal la Steaua București”.

Vezi aici poza cu documentul semnat de Gabriela Firea.

Cornel Dinu, Rodica Popescu Bitănescu şi Andrei Şerban ar urma să primească titlul de Cetăţean de onoare al Bucureştiului, conform unor proiecte de hotărâre care figurează pe ordinea de zi a şedinţei de joi a CGMB.

Potrivit raportului de specialitate, Corneliu Constantin Dinu a jucat numai pentru Dinamo Bucureşti, având 454 de meciuri în Liga I şi 53 de goluri marcate. A fost mulţi ani căpitanul echipei naţionale, pentru care a jucat de 75 de ori. S-a retras în 1983, devenind secundul lui Dumitru Nicolae, iar împreună au dus echipa până în semifinalele Cupei Campionilor Europeni. Între anii 1992 – 1993 a fost selecţionerul echipei naţionale de fotbal a României în campania de calificare la Campionatul Mondial de Fotbal 1994. În martie 2008 a fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv clasa a III-a.

Actriţa Rodica Popescu Bitănescu a jucat în numeroase comedii la Teatrul Naţional „Ion Luca Caragiale”. De asemenea, a avut roluri în producţii pentru marele ecran, dar şi în seriale de televiziune.

Andrei Şerban este considerat de personalităţi din domeniu drept unul dintre cei mai importanţi regizori români din a doua jumătate a secolului XX, „manifestând o extraordinară capacitate de a surprinde viziuni, un creator liber, pornit întotdeauna să abordeze o piesă cu toată inventivitatea”, se arată în referatul de aprobare a hotărârii. A pus în scenă spectacole de teatru şi operă în 39 de ţări.

Cele trei proiecte sunt iniţiate de primarul general, Gabriela Firea. Titlul de Cetăţean de onoare al Capitalei reprezintă o recompensă simbolică şi nu are implicaţii la bugetul local.