Primul gadget indispensabil pe care nu ai cum să îl uiţi acasă este, evident, telefonul mobil. Acesta este folosit atât pe post de GPS, cameră foto, cât şi ca sursă de informare. Deşi producătorii au scos pe piaţă, în ultima vreme, modele rezistente la apă şi praf, majoritatea telefoanelor din ţara noastră nu beneficiază de o astfel de protecţie, aşa cum se întâmplă, spre exemplu, în Japonia unde peste 90% din telefoanele vândute sunt rezistente la apă.

 

O husă universală rezistentă la apă rezolvă de îndată această problemă. Cei care aveau în plan să îşi schimbe smartphone-ul ar putea să ia în considerare modelul HTC U11. Acest telefon beneficiază de inovaţia Edge Sense. Nu mai trebuie să cauți butoane sau poziții ciudate ale mâinii când trebuie să faci o poză. E suficient să ridici, să strângi și să fotografiezi. Acest lucru este valabil şi sub apă. Strângi telefonul pentru a porni camera şi încă o dată pentru a face o fotografie sau pentru a filma. Telefonul are un preţ recomandat de 750 de euro.  Pentru că nu vrei să rămâi fără baterie când îţi este lumea mai dragă, un accesoriu obligatoriu este o baterie externă. Recomandat este să te orientezi către cele care au peste 10.000 mAh. 

Dacă în trecut pe litoralul românesc auzeai deseori expresia „Colorata, azi e gata!“,  în prezent oricine îşi poate scoate fotografiile făcute cu telefonul mobil pe suport de hârtie. O astfel de imprimantă este Polaroid ZIP. Aceasta se conectează la telefonul mobil prin interfaţa Bluetooth şi în 60 de secunde printează fotografiile. Aceastea au o dimensiune de 5X8 cm şi pot fi oferite ca amintire celor dragi cu care mergi în concediu. Preţul unei imprimante foto portabile este de 600 de lei.  Pentru divertisment, o boxă portabilă este tot ce ai nevoie. Una dintre cele mai populare în prezent este Flip 4 de la JBL. Aceasta poate reda muzică mai mult de 12 ore cu o singură încărcare, poate fi scufundată în apă fără probleme şi se poate conecta la două dispozitive. Boxa se conectează prin tehnologia Bluetooth, redând conținutul audio de la o distanță de până la 10 de metri. O astfel de boxă are un preţ de 700 de lei. 
Practicanţi de sporturi extreme au întodeuna la ei o cameră sport de acţiune. Pe piaţă au apărut numeroase modele cu preţuri accesibile. La alegerea unei astfel de camere video trebuie să ţii cont de autonomie, dar şi de spaţiul de stocare, mai ales dacă filmezi în modul 4K.

 

Cei care preferă să se relaxeze citind îşi pot lua cu ei toată biblioteca, optând pentru un eBook. Kindle Paperwhite este unul dintre cele mai avansate astfel de dispozitive. Are un ecran de 15 cm care redă textele şi imaginile mult mai clar decât alte aparate, o memorie internă de 4GB şi o greutate de doar 205 grame. Un eBook Kindle Paperwhite costă 650 lei. 

Un gadget la fel de util în concediu, dar care trebuie lăsat acasă, este o cameră de supraveghere. Chiar şi modelele mai ieftine includ senzori de mişcare care trimit alerte pe telefon, astfel încât utilizatorul să fie în permanență la curent cu ceea ce se întâmplă în zona supravegheată. De asemenea, fil­marea pe timp de noapte este standard în cazul celor mai multe modele.