Magazinele online de la noi şi nu numai au început să comercializeze în ultima perioadă gadgeturi sau produse folosite de practicanţii sporturilor de iarnă sau de cei ce preferă activităţile outdoor. Cele mai populare astfel de produse sunt încălzitoarele de mâini. Acestea se fabrică în diferite forme şi dimensiuni şi sunt fie de unică folosinţă, fie refolosibile. Încălzitoarele se prezintă sub forma unor pungi din plastic ce conţin un gel lichid (acetat de sodiu) şi un disc metalic, care are rol de declanşator.

Atunci când discul din interior este îndoit, se declanşează o reacţie chimică: lichidul din interior se cristalizează, devenind fierbinte (54 de grade Celsius). Încălzitorul emană căldură circa 60 de minute, iar pentru a reveni la stadiul iniţial se fierbe într-un vas cu apă clocotită timp de zece minute. Trebuie topite toate cristalele, altfel lichidul va reveni în stare solidă foarte. Acest ciclu se poate repeta, teoretic, ori de câte ori se doreşte. Încălzitoarele sunt bune de ţinut în buzunare, mănuşi, bocanci sau chiar lipite pe corp. Acestea au preţuri cupinse între 20 şi 40 de lei. Cele de unică folosinţă costă sub 20 de lei şi oferă căldură până la şase ore. Alte încălzitoare sunt mutlifuncţionale cum este şi cazul kitului Celestron Elements FireCel. Acesta are rol de încălzitor de mâini, lanternă şi baterie externă pentru smartphone-uri.

Atunci când este folosit pe post de încălzitor de mâini produce o temperatură de 43-54 de grade timp de trei ore, iar când este folosit pentru reîncarcarea telefonului, acumulatorul de 2.500 mAh poate oferi o reîncărcare completă. Un alt tip de încălzitoare sunt cele cu combustibil, fie lichid (benzină), fie solid (cărbune). Acest tip de încălzitoare se prezintă sub forma unor cutiuţe metalice, iar secretul lor este un catalizator din platină. Datorită fibrei de sticlă catalizată cu platina, acestea generează căldură până la 12 ore cu doar 12 ml de benzină. Cele cu cărbune stau calde până la 30 de ore cu o singură încărcare. Instrucţiunile de folosire sunt simple: se îndepărtează capacul se aprinde arzătorul, se aşteaptă ca linia indicatoare să se facă roşie, iar apoi se pune în săculeţul protectiv, fiind gata să te încălzească. Astfel de încălzitoare sunt produse şi de  celebra companie Zippo.

Una dintre situaţiile cele mai neplăcute atunci când afară este ger este cea în care îţi sună telefonul şi eşti nevoit să îţi dai mănuşa jos pentru a răspunde. Există o soluţie la această problemă: mănuşile touchscreen. Acestea se conectează prin Bluetooth la telefon astfel încât se poate vorbi la telefon prin intermediul acestora. Mănuşile au un difuzor şi un microfon cusute la degetul mare şi degetul mic. De asemenea, pe manşetă există butoane care permit utilizatorului să accepte sau să respingă apeluri. Preţul unei perechi trece de 300 de lei. O altă opţiune pentru melomani este căciula cu căşti. O astfel de căciulă este dotată cu microfon, buton pentru răspuns şi un buton pentru reglarea volumului. Are mufă Jack de 3,5 cm, compatibilă cu toate modelele de smartphone. Căştile încorporate pot fi îndepărtate în momentul în care căciula se spală. Preţul unei căciuli este de 80 de lei.