Gigi Becali se dezice de Gabriela Firea

Unul dintre cei mai importanți aliați ai Gabrielei Firea, Gigi Becali,  a întors armele. Latifundiarul din Pipera, care este nașul fostului primar al Capitalei, nu o vrea pe fina sa în funcția pe care a ocupat-o între 2016 și 2020. Becali nu mai crede în candidatura acesteia la Primăria Capitalei. În schimb, pariază pentru încă un mandat la Voluntari al lui Florentin Pandele.

„Eu, din punctul meu de vedere, i-as spune finei sa stea linistita. Eu i-am zis ca functia de primar e de barbat. Ziceti ca sunt misogin, dar mai puternici sunt barbatii, sunt mai potriviti pentru functii stresante. Dar cum e ea, e posibil sa candideze independenta.

Eu o sustin pana la final pentru orice functie. La presedintie nu o sustin, ca nu sustin niciodata o femeie la presedintie. Femeia e facuta sa fie stapanita, nu sa stapaneasca. Barbatul e dupa firea si asemanarea lui Dumnezeu. Femeia, doar dupa asemanare. Femeia, deci, avand stapan pe barbat, ea nu e facuta sa stapaneasca. Asa e lumea acum, ca daca aduc femeile bani mai multi, vor sa stapaneasca ele, dar daca e facuta din coasta mea, cum sa ma stapaneasca pe mine”, a spus Gigi Becali la România TV.

gigi becali
SURSA FOTO: Inquam Photos / Octav Ganea

Pandele câștigă din nou la Voluntari

Becali a mai completat că nici la președinție nu ar susține-o pe Firea. Pentru că nu susține de obicei o femeie pentru funcția din fruntea statului. Pe de altă parte, finanțatorul de la FCSB crede că nimic nu poate sta în calea unui nou mandat al lui Florentin Pandele la Voluntari.

„Pandele încă 20 de ani câștigă la Voluntari, nu are cum sa piardă. Nu exista, 90%, a făcut prea multe lucruri. Ce a făcut el pentru Voluntari e ceva de domeniul fantasticului”, a spus Becali la emisiunea lui Victor Ciutacu.

Femeia nu poate fi decât maximum un administrator

Becali a mai afirmat că nu este interesat de știință. Ci doar de ceea ce este comunicat de Hristos și de Sfinții Părinți, pentru a-și dezvolta credința. El a subliniat că nu îl mai interesează ceea ce spune știința și că Firea poate să aibă un rol de administrator. Dar nu de stăpân. El a comparat rolul președintelui cu cel al unui stăpân. A subliniat că acesta comandă totul, în timp ce știința ar trebui să fie doar un instrument.

Becali a opinat că femeile nu ar trebui să aibă roluri de conducere în anumite domenii, exemplificând cu serviciile secrete sau CSAT-ul. El a argumentat că femeile nu pot conduce mai mulți bărbați. Și că, în anumite situații, ar trebui să stea în umbră sau să fie îndepărtate din funcție. El a menționat că, în afară de funcțiile de președinte de partid sau președinte al României, o susține întotdeauna pe Firea.

Liderii coaliţiei, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu, încă nu au luat o decizie privind un posibil candidat comun PNL şi PSD la Primăria Capitalei. Și nu au ajuns să discute în detaliu pe marginea acestui subiect.