Premierul Viorica Dăncilă s-a întâlnit marți cu primarii marilor oraşe pentru a găsi soluţii la problemele financiare invocate de ei. Întâlnirea a avut loc după declaraţiilor date de Gabriela Firea cu privire la falimentul nedeclarat în care se află primăriile. De altfel, Gabriela Firea a explicat în ce au constat discuțiile.

„Am venit cu soluţii, atât noi, cât şi Ministerul de Finanţe. S-a agreat să încercăm împreună să depășim acest blocaj. Tehnicienii de la Finanţe au venit cu nişte soluţii. Așteptăm cu toții cu mare interes rectificarea bugetară care va avea loc în iulie. Este un deficit de un miliard de lei pe care trebuie să-l compensăm într-o formă sau alta, dar ne vom echilibra. Am reușit să contractăm și un împrumut pentru plata unei facturi restante la gazele din această iarnă și toate celelalte facturi vor fi achitate în momentul în care vom primi sumele la rectificarea bugetară”, a declarat Gabriela Firea.

„Ce s-a discutat, acum, nu reprezintă o păcăleală. Sperăm să se întâmple aceste lucruri. Au fost luni în care nu s-a încasat ce era pe plan. Asta este o certitudine. Dar tocmai vorbeam că promisiunea este fermă, din partea doamnei premier Viorica Dăncilă, cât și din partea domnului Eugen Teodorovici, astfel încât să se recupereze „, a spus primarul Capitalei, referitor la afirmaţiile primarilor.

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a avut o declarație extrem de dură în ultimele zile, anunțând falimentul Bucureștiului, ca urmare a diminuării bugetelor de către Guvern.