Senatorul PSD consideră că măsurile anunțate de Guvern sunt cinice. Aceasta a precizat că o măsură adecvată ar fi cea propusă de PSD. Este vorba despre plafonare temporară a prețurilor simultan cu acordarea de compensații adecvate atât populației, cât și firmelor care au dificultăți în plata facturilor.

„Compensațiile anunțate de guvern la scumpirile masive ale energiei sunt praf în ochii românilor! În schimb, furnizorii nu doar că rămân cu profiturile uriașe, ci și le pot umfla în continuare, întrucât nu au restricții în majorarea prețurilor. Soluția adecvată este cea propusă de PSD privind plafonare temporară a prețurilor simultan cu acordarea de compensații adecvate atât populației, cât și firmelor care au dificultăți în plata facturilor”, a spus Gabriela Firea pe pagina sa de socializare

„Este de un cinism grotesc măsura guvernului pentru că se compensează doar o foarte mică parte din creșterile de preț, care – în condițiile scumpirilor continue – va deveni absolut irelevantă”, a adăugat aceasta.

La 100 de lei, compensația va fi cel mult 18 lei

Gabriela Firea a desființat compensația oferită de Guvern.

”La o factură în care scumpirea înseamnă 100 de lei în plus, compensația e de cel mult 18 lei. E ridicol, pentru că rămâne o majorare de 82 de lei (82%) a facturii. E ca atunci când un tâlhar te jefuiește de 100 de lei și după ce l-a prins poliția, îi dă drumul să plece cu tot jaful, iar polițistul îți compensează 18 lei din pagubă. Am discutat acest subiect extrem de grav cu parlamentarii, aleșii locali şi președinții organizațiilor PSD din București”, a mai precizat Gabriela Firea.

Gabriela Firea a atacat și USR PLUS

Gabriela Firea a vorbit într-un interviu televizat despre cum se va poziționa partidul din care face parte în cazul în care Guvernul Cîţu va pica prin moţiune de cenzură.

„Nu putem să spunem că USR este un partid care nu este la guvernare şi nu este vinovat pentru ceea ce se întâmplă la guvernare. Asta ar fi însemnat o sfidare a românilor! Să spunem că doar PNL este partidul care a adus România în această criză economică şi politică, iar USR este un partid bun pentru că iată acum s-a trezit dintr-odată dintr-un basm politic frumos şi vrea să facă dreptate!

USR ce are? O foaie prin care spune românilor şi transmite parlamentarilor: votaţi moţiunea noastră pentru că partenerul nostru de guvernare, PNL, a încălcat protocolul cu noi, cu cei de la USR PLUS, nu cu românii.”, a declarat Gabriela Firea.