Mai precis, Gabriel Avramescu a fost numit consilier de stat în cadrul Cancelariei Primului Ministru, după ce joi a fost eliberat din funcția de prefect al județului Galați.

Noua funcție îi dă posibilitatea acestuia să se ocupe de reconstrucția filialei PNL Buzău, filială pe care o conduce cu un titlul interimar până când vor fi organizate alegeri.

Joi seara, Gabriel Avramescu a fost eliberat din funcția de prefect al județului Galați. Avramescu a fost ales prefect în decembrie 2019 iar în locul său a venit subprefectul Eugen Hristache.

Filiala rămăsese fără președinte

După eliberarea din funcție, fostul prefect al județului Galați a fost numit președinte intermar al PNL Buzău, având în vedere că filiala rămăsese fără președinte după alegerile locale de la finalul lunii septembrie.

Cristi Romanescu, fostul președinte al filialei, și-a dat demisia imediat după alegerile locale din 27 septembrie din cauza rezultatelor slabe pe care liberalii le-au obținut.

Concret, la alegerile de la finalul primei luni de toamnă, PNL Buzău a obținut 10 primării din totalul de 87, în timp ce candidatul PNL la Primăria Buzău, dr. Adrian Zoican, s-a clasat pe locul doi, dar având un scor electoral de 10 ori mai mic decât candidatul PSD, primarul Constantin Toma.

Avramescu se întoarce acasă

Gabriel Avramescu a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj prin care anunță că revine acasă, în Buzău, după ce a ocupat funcția de prefect al Galațiului.

În mesajul de pe site-ul de socializare, acesta notează că este determinat să construiască o politică europeană, transparentă și deschisă pentru toți buzoienii.

„Mă întorc acasă determinat să construiesc o politică europeană, transparentă și deschisă pentru toți buzoienii!

Cu o deosebită onoare, am acceptat să ocup, de astăzi, funcția de Președinte interimar al PNL Buzău, o funcție pe care o voi trata cu aceeași responsabilitate precum am tratat-o și pe cea de Prefect al Județului Galați.

Am ales să accept provocarea politică, în detrimentul celei administrative, întrucât consider că datoria mea ca buzoian este să mă implic în viața politică a județului meu natal”, a scris Avrămescu.