CNAIR a desemnat câştigătorul contractului de „Proiectare şi execuţie Drum Expres Brăila- Galaţi

În data de 23.09.2020, CNAIR a transmis adresele de comunicare a rezultatului procedurii de atribuire a contractului având ca obiect „Proiectare şi execuţie Drum Expres Brăila – Galaţi”.

Ofertantul desemnat câştigător este Asocierea SC SA & PE Construct SRL (Lider de Asociere) – Spedition UMB – Tehnostrade SRL cu preţul de 371.416.131,09 lei fără TVA.

Durata contractului este de: 10 luni perioada de proiectare, 24 luni perioada de execuţie a lucrărilor. Perioada de garanţie a lucrărilor este de 120 de luni.

Obiectul contractului îl reprezintă construirea a 11,088 km de drum expres la 2 benzi pe fiecare sens de circulaţie şi conţine execuţia a 3 poduri, 1 pasaj şi 2 viaducte.

Ce spune directorul general al CNAIR

„Colegii mei de la Companie trimit chiar în aceste clipe comunicările privind desemnarea ofertantului câştigător pentru Drumul Expres Brăila – Galaţi.

Eu sunt bucuroasă că este un constructor în care eu personal am mare încredere şi care a dovedit -o. Este un constructor din zonă, din Bacău, este acelaşi antreprenor care face şi centura ocolitoare a Galaţiului şi sunt convinsă că va reuşi să termine ambele proiecte într-un termen mai scurt decât cele din contract.

Ne-a dovedit acest lucru pe toate proiectele pe care le implementăm. Este vorba de Spedition UMB din Bacău, ei au câştigat această lucrare cu perioada de proiectare de 10 luni, aici sunt sigură că va fi mai puţin de 10, şi perioadă de execuţie de 24 luni”, a declarat miercuri la Galaţi Mariana Ioniţă, directorul general al CNAIR.

Cine a mai depus ofertă

Până la termenul limită de depunere au depus oferte cinci ofertanți:

1. SC ARCADA COMPANY SA

2. Asocierea ASTALDI SpA – TANCRAD SRL

3. Asocierea MAVGO HOLDING SRL – SC AQUA PARC SRL- SC BDU MAXI CONSTRUCT SRL – HYDROSTROY AD

4. RIZZANI de ECCHER SpA

5. Asocierea SA&PE CONSTRUCT SRl – SC SPEDITION UMB SRL – SC TEHNOSTRADE SRL

Valoarea estimată a contractului este de 530.312.447,16 lei fără TVA, scrie economica.net.