Potrivit comunicatului Ministerului Transporturilor, ministrul Lucian Bode a fost luni, în prima parte a zilei, în judeţul Sibiu.

Alături de vicepremierul Raluca Turcan şi reprezentanţi ai autorităţilor locale, Bode a fost prezent şi pe şantierul lotului 1 al viitoarei autostrăzi Sibiu-Piteşti. Aici antreprenorul a prezentat stadiul acestui proiect de infrastructură şi progresul fizic al lucrării.

A doua oprire a oficialilor a fost la sediul Consiliului Judeţean Sibiu, unde Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a semnat două parteneriate privind realizarea a două variante ocolitoare. Este vorba de varianta ocolitoare Sibiu Sud şi varianta ocolitoare Mediaş.

Ce spune ministrul Transporturilor, Lucian Bode

„Sunt bucuros să văd că, de la ultima mea vizită aici, pe şantierul lotului 1 al autostrăzii Sibiu-Piteşti s-au înregistrat progrese privind graficul de lucrări. Astăzi, există un progres fizic, în avans, de 8%, faţă de graficul normal, comunicat de către antreprenor.

Există o mobilizare foarte bună, ceea ce îmi dă încrederea, că finalizarea lucrării se poate face în avans, faţă de termenul contractual. Finanţare există, cum bine ştiţi. Săptămânile trecute, cei de la Comisia Europeană, au aprobat finanţarea acestui important obiectiv de investiţii. Este prima autostradă care va străpunge Carpaţii şi care va dezvolta şi stimula economia României.”, a declarat ministrul Transporturilor, Lucian Bode.

Autoritățile locale au posibilitatea de a realiza obiective de interes local

În comunicatul de presă din partea Ministerului Transporturilor mai era specificat că ministrul Lucian Bode a declarat că autoritățile locale au posibilitatea de a realiza obiective de interes local care vor fi predate CNAIR.

”CNAIRCât priveşte cele două parteneriate încheiate de către cei de la CNAIR, cu autorităţile locale, ştiţi foarte bine că prin crearea cadrului normativ necesar, am dat posibilitatea autorităţilor locale să-şi realizeze obiectivele de interes local şi apoi acestea vor fi predate CNAIR.

Prin aceste parteneriate, autorităţile locale sunt mult mai prezente şi active în realizarea obiectivelor lor de investiţii”, a declarat Bode, potrivit comunicatului.