Două proiecte de infrastructură importante pentru gălățeni și pentru regiune vor începe curând. Este vorba despre Drumul Mare de Centură al Galațiului și drumul expres Galați – Brăila.

„Galațiul a devenit deja un model din multe puncte de vedere pentru toate administrațiile aflate în această zonă a țării. Demersurile noastre de dezvoltare a infrastructurii și de creare a unui mediu propice pentru afaceri prind deja contur și trebuie continuate”, susține primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu. În luna mai a anului 2019, ca urmare a eforturilor depuse de Primăria Municipiului Galați și Consiliului Județului Galați, prindeau contur două proiecte esențiale pentru oraș și necesare pentru transformarea completă a acestei zone. Ministrul Transporturilor de la acea vreme, Răzvan Cuc, anunța la Galați startul procedurilor pentru două obiective importante în regiune. Este vorba despre Drumul Mare de Centură al Galațiului, cu o lungime de 33,6 km, care va lega punctul de trecere a frontierei Galați-Rutier de localitățile Vânători și Traian, cu o valoare de 1,2 miliarde de lei.

Acestui proiect i se adaugă drumul expres Galați – Brăila despre care s-a tot vorbit în ultimii 20 de ani, dar pentru care s-au făcut pași concreți în urmă cu un an. Proiectul este menit să sprijine de mediul economic din județele Galați și Brăila dar și Tulcea, odată cu construirea podului peste Dunăre, și să ducă la o dezvoltare economică solidă a regiunii. Contractele de începerea lucrărilor la cele două obiective vor fi semnate în foarte scurt timp, iar acest lucru se datorează exclusiv demersurilor făcute de actuala administrație a orașului și a județului Galați.

Un oraș puternic, o regiune puternică

Cele două proiecte vor duce în mod natural la transformarea Galațiului și la accelerarea procesului de dezvoltare regională. „Avem o responsabilitate pentru felul în care orașul nostru evoluează, iar transformarea în bine a Galațiului este vizibilă din ce în ce mai mult, cu fiecare proiect pe care l-am demarat. Trebuie însă să privim lucrurile și într-un context regional. Așadar, pe lângă dezvoltarea orașului avem și responsabilitatea unei dezvoltări regionale foarte solide. Este o șansă pe care Galațiul nu o va pierde”, a declarat primarul municipiului Galați, Ionuț Pucheanu.

„În Galați trăiesc și muncesc oameni veniți aici din localitățile județului nostru, din Brăila, Tulcea, Buzău sau Constanța. Trebuie să le mulțumesc pentru faptul că au ales Galațiul. Alegerea lor ne face mai puternici și mai buni și ne obligă să continuăm demersurile pentru a transforma Galațiul nu doar într-un oraș frumos, ci și într-un puternic pol de dezvoltare regională”, a mai spus Ionuț Pucheanu, primarul municipiului Galați.

Articolul a fost realizat cu sprijinul Primăriei Galați.