Dinamo este în negocieri avansate cu Gabi Tamaș

Dinamo este pe cale să facă o mișcare importantă în ceea ce privește imaginea clubului. Recent, reprezentanții Dinamo, prin vocea administratorului special Andrei Nicolescu, au anunțat că intenționează să aducă un director sportiv la echipă. Postul a rămas vacant după plecarea lui Gabriel Glăvan. Acesta a părăsit clubul împreună cu Ovidiu Burcă.

Printre variantele analizate se numără și cea a lui Gabriel Tamaș (40 de ani). Fostul fotbalist tocmai și-a încheiat cariera, ultima sa experiență fiind în Liga 2, la Concordia Chiajna.

Potrivit iAMSport.ro, Dinamo se află în discuții avansate cu fostul fundaș, ceea ce sugerează că există șanse reale ca Tamaș să semneze primul său contract în calitate de director sportiv, după retragerea din fotbal.

„Da, este o discuție, începe cursul la FRF pentru director sportiv, în vederea implementării acestei necesități pentru toate cluburile și în ideea ca toate cluburile din Liga 1 să înțeleagă același lucru despre noțiunea și despre responsabilitățile directorului sportiv. Suntem în discuții cu câțiva potențiali oameni care să fie în zona asta, discuțiile nu sunt simple, depind de multe contexte și condiții.

Dar, cu siguranță, Dinamo va avea un director sportiv în perioada următoare. Nu știm cât de repede, dar căutăm acest lucru”, a spus Andrei Nicolescu, pentru PRO TV.

„Nu vreau să comentez acest subiect. Am o relație foarte strânsă de prietenie cu Andrei Nicolescu și nu știu ce va fi în viitor” a explicat Tamaș, pentru iAMsport.ro.

A jucat în Premier League, Ligue 1 și La Liga

Cu 67 de selecții la echipa națională a României și trei goluri marcate, Gabi Tamaș poate să se mândrească cu o carieră impresionantă. A evoluat la echipe importante din străinătate, începând din 2003, când a făcut primii săi pași la Galatasaray.

A continuat apoi la Spartak Moscova, apoi la Celta Vigo (La Liga) și Auxerre (Ligue 1). Una dintre cele mai semnificative provocări ale carierei sale a fost, fără îndoială, în Premier League. Acolo a jucat pentru West Bromwich Albion. A fost transferat în 2010 când echipa evolua în Championship, și a contribuit la promovarea în Premier League, unde a rămas timp de trei sezoane.

În Anglia, a mai evoluat pentru Doncaster, Watford și Cardiff City, iar ultima sa experiență în străinătate a fost în Israel, la Hapoel Haifa.