Fuziunea USR-PLUS, un eșec total. Listele grupărilor arată clar acest lucru

Fuziunea dintre cele două grupări nu merge așa de bine pe cât sperau. Atât USR, cât și PLUS s-au conturat în jurul unui nucleu compus exclusiv din membrii USR, fie în jurul unui nucleu în care sunt prezenți, într-o mare proporție, membri din fostul PLUS.

Împreună USR-PLUS, cea mai nouă formațiune, a încercat să strângă membrii din ambele partide. Cu toate astea, Împreună USR-PLUS are cele mai mici șanse la Congres.

Echipa lui Dan Barna are numai membri ai fostului USR

Echipa lui Dan Barna, numită ”USR-PLUS la Guvernare 2024”, propune o listă pe care sunt trecuți doar membri ai fostului USR. Pe această listă apar nume precum Cristian Ghinea, Cătălin Drulă, Claudiu Năsui, Lucian Stanciu-Viziteu şi Cristina Prună. Mai mult decât atât sunt prezente și nume ale foștilor opozanți, precum Cosette Chichirău, Cristian Seidler şi Stelian Ion.

Echipa lui Dacian Cioloși are 95% membri ai fostului PLUS

În ceea ce privește echipa pe care o conduce Dacian Cioloș, aceasta este formată în proporție de 95% de membri ai fostului PLUS. Pe listă apar nume precum Dacian Cioloş, Vlad Voiculescu, Anca Dragu, Dragoş Tudorache, Ioana Mihăilă şi Ramona Strugariu.

Amintim că Dacian Cioloș a precizat zilele trecute că el a încercat să strângă oameni și din fostul USR însă a subliniat că s-a lovit de teama acestora ca nu care cumva să fie considerați trădători.

„Am propus mai multor colegi din USR să vină pe lista noastră, dar a existat o anumită teamă, o anumită jenă să nu fie consideraţi trădători”, a declarat Cioloş.

Împreună USR-PLUS

În ceea ce privește cea de-a treia echipă, aceasta este condusă de către senatorul Irineu Darău. Pentru Biroul Național, pe lista acestuia există nume precum Allen Coliban, primarul Brașovului, Nicu Ștefănuță, eurodeputat, și MIhai Polițeanu, deputat. Aceștia fac parte din fostul USR.

Încercând să atragă și oameni din PLUS, pe lista acestuia se află Cătălin Teniță și alți oameni mai puțin cunoscuți.

Amintim că Irineu Darău a lansat un atac la adresa lui Dan Barna și Dacian Cioloș, pe care i-a acuzat de clientelism. Acesta a mai spus că cei doi lideri politici au uitat obiectivele de vază ale formațiunii din care fac parte.

„Suntem datori să ne recuperăm proiectul din mâinile unor găşti acaparatoare conduse sau girate de Barna şi Cioloş care zi de zi închistează guvernarea internă în clientelism şi autoritarism”, a afirmat cel de-al treilea candidat pentru şefia USR-PLUS.