USR-PLUS nu va ieși de la guvernare. Dacian Cioloș a spus-o clar: O să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme

Sâmbătă, Dacian Cioloș a venit cu un mesaj dur pentru cei care se opun reformelor pe care actuala Guvernare le are în plan, subliniind că este momentul să se pună capăt ideii de tabere și de facțiuni interne.

“Cred că trebuie să punem capăt ideii de tabere şi de facţiuni interne care abia aşteaptă să se lupte între ele. E normal să ai opinii diferite şi e la fel de normal să poţi să le exprimi atunci când sunt opinii care pot să ajute la construcţia partidului şi nu cred că trebuie să ne fie teamă să ascultăm acele opinii. E normal să avem şi curente şi orientări diferite în partid, pe idei care ne pot ajuta să adunăm oamenii din societate în jurul nostru pentru că şi în societate există idei şi opţiuni diferite şi atunci dacă noi avem pretenţia că vrem să fim un partid mare şi să adunăm oamenii în jurul nostru trebuie să dăm posibilitatea să se exprime acele idei în partid”, a precizat Cioloş.

Excluderile și sancțiunile trebuie îndepărtate

Acesta a mai spus că este important să se renunțe la excluderi și la sancțiunile împotriva celor care nu sunt de acord cu anumite reforme, subliniind că ”trebuie să învățăm să ne ascultăm unii pe ceilalți”.

“Şi pentru asta cred că trebuie să încetăm cu excluderile şi cu sancţiunile care sunt îndreptate împotriva celor care contestă şi să învăţăm să ne ascultăm unii pe ceilalţi. Ca să fim un partid mare, trebuie să îi respectăm pe cei învinşi şi să îi susţinem pe cei învingători să poată să îşi ducă mandatul la bun sfârşit. Împreună putem face un partid mare şi puternic dacă înţelegem că alegerile interne nu sunt o competiţie pe viaţă şi pe moarte, ci sunt doar o etapă care are ca scop să crească partidul”, a explicat co-preşedintele USR – PLUS.

USR-PLUS nu va ieși de la guvernare

Dacian Cioloș a spus clar că USR-PLUS nu va ieși de la guvernare, subliniind că partidul pe are îl conduce este dator să facă tot ce îi stă în putință pentru a îndeplini promisiunile care au dus partidul în coliția actuală.

“Suntem datori să facem tot ce ne stă în putinţă ca să ne îndeplinim promisiunile care ne-au dus în această coaliţie şi pentru asta trebuie să înlăturăm definitiv ipoteza pe care încearcă să o acrediteze unii şi anume că suntem acel copil răzgâiat care ştie doar să se certe, ştie doar să critice şi care nu are maturitatea să facă lucruri. Deci, nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme pentru că e momentul ca România să fie reformată. Suntem parteneri în coaliţie, dar acest parteneriat nu a fost făcut doar ca o înţelegere pentru a împărţi posturi, ci am acceptat acest parteneriat ca să schimbăm România şi asta va fi USR PLUS în coaliţia de guvernare”, a mai declarat Dacian Cioloş.

Acesta a mai spus că PSD și probabil și o parte din liberali și-ar dori ca USR-PLUS să plece de la guvernare. Potrivit lui Dacian Ciolos, PSD și-ar dori să-i vadă plecați de la guvernare pentru a putea șantaja PNL într-o guvernare minoritară.

“Ştiu că PSD probabil şi-ar dori să ne vadă plecaţi pentru a putea şantaja PNL într-o guvernare minoritară, care apoi în 2024 să-i aducă la guvernare. Am mai văzut strategii şi tactici din acesta. Probabil că şi o parte din PNL ne-ar vrea plecaţi ca să ne poată scoate ţapi ispăşitori şi să scape de stresul pe care îl au cu noi, dar nu plecăm nicăieri, trebuie să punem presiune permanentă pe coaliţie pentru care reformele pe care le-am agreat să fie aplicate”, a mai afirmat Dacian Cioloş.

Sursa foto: Capital